Рецепт Квасоля по-грузинськи фото

Квасоля по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Червона квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лобі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати квасоля по-грузинськи, що також відомо, як «Лобіо». Можна використовувати червону або білу квасолю, а также стручковую - зелену. Блюдо дуже смачне, ароматне і ситне!

Опис приготування:

Інгредієнтів вистачить на 4 великі порції. Є багато варіацій приготування квасолі в грузинській кухні. Обов'язково до нього кладуть зелень (Kinzu, koriandr), спеції, в деяких рецептах додають волоські горіхи. Подають це блюдо в глиняних горщиках з кукурудзяними коржами. Якщо немає горщиків, можна скористатися глибокими тарілками.

  • Квасоля - 400 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Koriandr Svezhin - 50 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Сушений коріандр - 1 щіпка
  • Пажитник - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
квасоля по-грузинськи - фото крок 1
1. Замочіть квасолю в холодній воді на 2 годину, потім злийте воду. Перекладіть квасоля в каструлю і залийте водою (1, 5 L), додайте лавровий лист, сіль. Варіть квасолю до м'якості, потім злийте воду в іншу каструлю, ні в комі разі не виливайте її.
квасоля по-грузинськи - фото крок 2
2. Очистіть цибулю і наріжте кубиками середнього розміру, зелень подрібніть.
квасоля по-грузинськи - фото крок 3
3. У ступці змішайте зелень, сушений коріандр, пажитник, часник, щіпку солі.
квасоля по-грузинськи - фото крок 4
4. Розімніть все до стану кашки. У сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулину.
квасоля по-грузинськи - фото крок 5
5. Відварну квасоля розімніть в пюре, але залиште великі шматочки, додайте до неї обсмажену цибулю і вміст ступки. Влийте 200 мілілітрів води, в якій варилася квасоля.
квасоля по-грузинськи - фото крок 6
6. Перекладіть все вміст в каструлю і варіть близько 5 хвилин, потім розкладіть в спеціальні глиняні горщики і подавайте з кукурудзяними коржами. Смачного!

Схожі рецепти