Квасоля по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати квасоля по-грузинськи, що також відомо, як «Лобіо». Можна використовувати червону або білу квасолю, а также стручковую - зелену. Блюдо дуже смачне, ароматне і ситне!
Інгредієнтів вистачить на 4 великі порції. Є багато варіацій приготування квасолі в грузинській кухні. Обов'язково до нього кладуть зелень (Kinzu, koriandr), спеції, в деяких рецептах додають волоські горіхи. Подають це блюдо в глиняних горщиках з кукурудзяними коржами. Якщо немає горщиків, можна скористатися глибокими тарілками.
- Квасоля - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Koriandr Svezhin - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сушений коріандр - 1 щіпка
- Пажитник - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Замочіть квасолю в холодній воді на 2 годину, потім злийте воду. Перекладіть квасоля в каструлю і залийте водою (1, 5 L), додайте лавровий лист, сіль. Варіть квасолю до м'якості, потім злийте воду в іншу каструлю, ні в комі разі не виливайте її.
2. Очистіть цибулю і наріжте кубиками середнього розміру, зелень подрібніть.
3. У ступці змішайте зелень, сушений коріандр, пажитник, часник, щіпку солі.
4. Розімніть все до стану кашки. У сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулину.
5. Відварну квасоля розімніть в пюре, але залиште великі шматочки, додайте до неї обсмажену цибулю і вміст ступки. Влийте 200 мілілітрів води, в якій варилася квасоля.
6. Перекладіть все вміст в каструлю і варіть близько 5 хвилин, потім розкладіть в спеціальні глиняні горщики і подавайте з кукурудзяними коржами. Смачного!