Квашена капуста з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Коли я вперше побачила рецепт квашеної капусти з айвою, то вирішила неодмінно спробувати. І яке було моє здивування, коли спробувала готову страву. Вона так хрумтіла! Виявляється справа в фрукті!
При додаванні солі спробуйте капусту на смак. Якщо айва солодка, можливо солі потрібно трохи більше.
- Капуста білокачанна - 1, 2 кілограма (осінніх сортів)
- Айва - 1/2 штуки (велика)
- Морква - 120 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Цукор - 0, 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Наріжте тонкою соломкою капусту. Перекладіть в глибоку чашу.
На великій тертці натріть моркву, додайте до капусти.
Айву розрізати і видаліть насінну коробочку.
Натріть айву на крупній тертці. Додайте в чашу з капустою.
Додати сіль, додайте цукор і добре перетріть руками. Капуста повинна виділити сік і стати вологою.
У чисту і суху банку перекладіть капусту. Утрамбуйте, прикрийте вощеного папером або марлею. Залиште при кімнатній температурі на 3 діб. Протягом зазначеного часу, проколюйте капусту кожен день по 2-3 рази. Через три доби капусту закрийте капроновою кришкою і приберіть в холодильник.
Подавайте капусту з рослинним маслом і зеленому цибулею. Смачного!