Квашена капуста без солі
(покроковий рецепт з фото)
Квашену капусту люблять багато, але через високий вміст солі вживати її можна далеко не всім. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як заквасити капусту без солі і отримати не тільки смачний, але і цілком дієтичний продукт!
Таку капусту можна їсти гіпертонікам, вона легше перетравлюється і взагалі - саме такий спосіб квашення є традиційним у народів Східної Європи, а також у німців, які, як відомо, в кислій капусті знають толк Особливу увагу на рецепт приготування квашеної капусти без солі варто звернути людям похилого віку. Словом, рекомендую!
- Капуста білокачанна - 7 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Насіння кропу - 0, 5 склянки
- Ягоди журавлини - 0, 5 склянки (опціонально)
Отже, в першу чергу потрібно вимити і почистити овочі.
Капусту дрібно нашаткувати, морква - потерти на крупній тертці.
Перемішуємо капусту і моркву з насінням кропу. За бажанням додаємо розім'яті ягоди журавлини.
Укладаємо в емальоване відро, злегка розминаємо руками і щільно утрамбовують.
Кладемо зверху плоску тарілку або круглу дерев'яну дошку. Опускаємо гніт вагою не менше 15 кг. Відро краще поставити в таз або підстелити під нього ганчірку.
Через добу (плюс мінус 12 годин), коли капуста пустить сік, великий гніт можна замінити на трилітровий балон з водою.
Через добу (плюс мінус 12 годин), коли капуста пустить сік, великий гніт можна замінити на трилітровий балон з водою.
Ще через добу капуста готова!
Для зберігання її краще перекласти в чисті сухі банки і прибрати в холодильник.
Заправте квашену капусту без солі запашним олією, посипте цибулькою - і у вас готовий смачний вітамінний салат! Смачного!