Рецепт Квашена капуста без солі фото

Квашена капуста без солі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
На полуденок, Для дітей, На природу
Заготовки, Квашення

Квашену капусту люблять багато, але через високий вміст солі вживати її можна далеко не всім. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як заквасити капусту без солі і отримати не тільки смачний, але і цілком дієтичний продукт!

Таку капусту можна їсти гіпертонікам, вона легше перетравлюється і взагалі - саме такий спосіб квашення є традиційним у народів Східної Європи, а також у німців, які, як відомо, в кислій капусті знають толк Особливу увагу на рецепт приготування квашеної капусти без солі варто звернути людям похилого віку. Словом, рекомендую!

  • Капуста білокачанна - 7 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Насіння кропу - 0, 5 склянки
  • Ягоди журавлини - 0, 5 склянки (опціонально)
квашена капуста без солі - фото крок 1
Отже, в першу чергу потрібно вимити і почистити овочі.
квашена капуста без солі - фото крок 2
Капусту дрібно нашаткувати, морква - потерти на крупній тертці.
квашена капуста без солі - фото крок 3
Перемішуємо капусту і моркву з насінням кропу. За бажанням додаємо розім'яті ягоди журавлини.
квашена капуста без солі - фото крок 4
Укладаємо в емальоване відро, злегка розминаємо руками і щільно утрамбовують.
квашена капуста без солі - фото крок 5
Кладемо зверху плоску тарілку або круглу дерев'яну дошку. Опускаємо гніт вагою не менше 15 кг. Відро краще поставити в таз або підстелити під нього ганчірку.
Через добу (плюс мінус 12 годин), коли капуста пустить сік, великий гніт можна замінити на трилітровий балон з водою.
квашена капуста без солі - фото крок 6
Ще через добу капуста готова!
квашена капуста без солі - фото крок 7
Для зберігання її краще перекласти в чисті сухі банки і прибрати в холодильник.
квашена капуста без солі - фото крок 8
Заправте квашену капусту без солі запашним олією, посипте цибулькою - і у вас готовий смачний вітамінний салат! Смачного!

Схожі рецепти