Квашена червонокачанна капуста
(покроковий рецепт з фото)
Ферментовані продукти неймовірно корисні для організму. Вони живлять мікофлори, нормалізують роботу кишечника і полегшують травлення.
Квашена капуста - простий і доступний продукт ферментації, але білокачанну капусту я завжди віддам перевагу червону. Вона містить більше корисних антиоксидантів, а за кількістю вітамінів в рази перевершує всі інші сорти. На смак квашена червонокачанна капуста майже не відрізняється від білої, тільки трохи гостріше. Нижче я розповім, як приготувати квашену краснокочанную капусту. За бажанням на етапі ферментації можна додати тертий корінь імбиру.
- Капуста червонокачанна - 1, 5 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту тонко нашаткуйте.
Моркву натріть на крупній тертці.
У великій мисці з'єднайте їх разом. Руками почніть стискати капусту до утворення соку, потім посоліть і перемішайте.
Щільно набийте банки так, щоб зверху капусту покривав сік. Залиште банки без кришок на тиждень при кімнатній температурі.
Готовність капусти легко помітити - вона змінить колір, а морква стане майже непомітна. Квашена червонокачанна капуста готова, смачного!