Червонокачанна капуста маринована
(покроковий рецепт з фото)
Якщо капусту замаринувати правильно, вона вийде хрусткою і дуже смачною. Можна використовувати звичайну білокачанну капусту, а можна взяти червону. Тоді вона буде виглядати дуже апетитно.
Щоб приготувати смачну мариновану капустку, вам потрібно мати особливих умінь. Найголовніше - приготувати правильний маринад. Саме від нього залежить, яким буде смак капусти. Обов'язково вивчіть цей рецепт, з якого ви зможете дізнатися, як приготувати краснокочанную капусту мариновану.
- Капуста червонокачанна - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний горошком - 15 штук
- Перець духмяний - 7 штук
- Гвоздика - 7 штук
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 250 мілілітрів
- Вода - 750 мілілітрів
- Мало рослинне - 50 мілілітрів
Червонокачанну капусту вимийте, зніміть верхні листки. Наріжте її тонко. Візьміть банку за розміром і утрамбуйте в неї капусту.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в каструльку налийте чисту питну воду, додайте в неї лавровий лист, чорний та запашний горошок, гвоздику, корицю, рослинне масло без запаху, цукор і сіль. Доведіть рідину до кипіння, вимкніть вогонь і влийте оцет.
Залийте маринадом капусту в банку, закрийте її кришкою. Залиште капусту при кімнатній температурі два-три дня. Після того, як вона готова, зберігайте капустку у холодильнику.