Рецепт Червонокачанна капуста маринована фото

Червонокачанна капуста маринована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Червона капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Якщо капусту замаринувати правильно, вона вийде хрусткою і дуже смачною. Можна використовувати звичайну білокачанну капусту, а можна взяти червону. Тоді вона буде виглядати дуже апетитно.

Опис приготування:

Щоб приготувати смачну мариновану капустку, вам потрібно мати особливих умінь. Найголовніше - приготувати правильний маринад. Саме від нього залежить, яким буде смак капусти. Обов'язково вивчіть цей рецепт, з якого ви зможете дізнатися, як приготувати краснокочанную капусту мариновану.

  • Капуста червонокачанна - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний горошком - 15 штук
  • Перець духмяний - 7 штук
  • Гвоздика - 7 штук
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 250 мілілітрів
  • Вода - 750 мілілітрів
  • Мало рослинне - 50 мілілітрів
червонокачанна капуста маринована - фото крок 1
Червонокачанну капусту вимийте, зніміть верхні листки. Наріжте її тонко. Візьміть банку за розміром і утрамбуйте в неї капусту.
червонокачанна капуста маринована - фото крок 2
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в каструльку налийте чисту питну воду, додайте в неї лавровий лист, чорний та запашний горошок, гвоздику, корицю, рослинне масло без запаху, цукор і сіль. Доведіть рідину до кипіння, вимкніть вогонь і влийте оцет.
червонокачанна капуста маринована - фото крок 3
Залийте маринадом капусту в банку, закрийте її кришкою. Залиште капусту при кімнатній температурі два-три дня. Після того, як вона готова, зберігайте капустку у холодильнику.

Схожі рецепти