Рецепт Кутья в скороварке фото

Кутья в скороварке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Кутя - це традиційне блюдо, символізує достаток і затишок в родині. Хочу поділитися рецептом найсмачніше куті в скороварці, що я пробувала. Сподіваюся, і вам припаде до душі такий спосіб.

Опис приготування:

Пшеницю промийте, переберіть і замочіть на пару годин у воді. Потім воду злийте, пшеницю, знову заливши водою, викладіть в чашу мультиварки і тушкуйте протягом 2, 5 годин. Паралельно залийте окропом мак на півгодини. Потім злийте і розітріть в ступці. Готову пшеницю змішайте з маком, подрібненими горіхами, медом.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сухофрукти - 150 грам
  • Мак - 100 грам
кутья в скороварке - фото крок 1
Пшеницю перебрати, промити. При бажанні замочити на кілька годин (я не замочувала). Викласти в чашу пшеницю, додати сіль і цукор. Залити водою.
кутья в скороварке - фото крок 2
Закрити кришку, встановити режим"гасіння" з 2, 5 годину. Після сигналу надлишки води злити, відкинувши пшеницю на друшляк.
кутья в скороварке - фото крок 3
Мак залити окропом на 30 хвилин. Потім воду злити і розтерти його за допомогою ступки або блендера, періодично додаючи цукор (з цукром мак розтирається краще).
кутья в скороварке - фото крок 4
У відварену пшеницю додати розпарені родзинки, подрібнені горіхи і мак з цукром. Розвести мед кип'яченою водою, влити в кутю і перемішати.
Викласти кутю в гарний посуд і прикрасити за смаком.
При подачі розвести медовою водою. Смачного!

Схожі рецепти