Кутья в скороварке
(покроковий рецепт з фото)
Кутя - це традиційне блюдо, символізує достаток і затишок в родині. Хочу поділитися рецептом найсмачніше куті в скороварці, що я пробувала. Сподіваюся, і вам припаде до душі такий спосіб.
Пшеницю промийте, переберіть і замочіть на пару годин у воді. Потім воду злийте, пшеницю, знову заливши водою, викладіть в чашу мультиварки і тушкуйте протягом 2, 5 годин. Паралельно залийте окропом мак на півгодини. Потім злийте і розітріть в ступці. Готову пшеницю змішайте з маком, подрібненими горіхами, медом.
- Пшениця - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сухофрукти - 150 грам
- Мак - 100 грам
Пшеницю перебрати, промити. При бажанні замочити на кілька годин (я не замочувала). Викласти в чашу пшеницю, додати сіль і цукор. Залити водою.
Закрити кришку, встановити режим "гасіння" з 2, 5 годину. Після сигналу надлишки води злити, відкинувши пшеницю на друшляк.
Мак залити окропом на 30 хвилин. Потім воду злити і розтерти його за допомогою ступки або блендера, періодично додаючи цукор (з цукром мак розтирається краще).
У відварену пшеницю додати розпарені родзинки, подрібнені горіхи і мак з цукром. Розвести мед кип'яченою водою, влити в кутю і перемішати.
Викласти кутю в гарний посуд і прикрасити за смаком.
При подачі розвести медовою водою. Смачного!
Викласти кутю в гарний посуд і прикрасити за смаком.
При подачі розвести медовою водою. Смачного!