Кускус з тунцем і зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Кускус має приємний смак і відмінно поєднується з різними продуктами, тому готувати цю крупу можна в будь-який час року і, відповідно сезону, додавати або овочі і фрукти, або рибу або м'ясо.
Кускус з зеленим горошком і тунцем - ідеальне блюдо для обіду. Готується швидко, виходить ароматним, смачним, поживним і корисним. Інгредієнтів використовуємо мінімум, особливих навичок від вас не буде потрібно, а виходить дуже смачно:)
- Кускус - 1/2 склянки
- Зелений горошок - 1/2 склянки
- Тунець у власному соку - 100-120 грам
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Базилік сушений - 1 щіпка
1. От і все, що нам знадобиться для приготування смачної страви. Ну, ще сіль, перець і базилік. Тунець у мене подрібнений, з ним мені смачніше
1. В першу чергу займемося кускус. Висипаємо крупу в глибоку чашку, додамо сіль і заливаємо окропом. Накриваємо тарілкою і залишаємо хвилин на 10-15.
2. А поки очистимо й дрібно наріжемо часник. Обсмажуємо його на розігрітому оливковому маслі разом з сушеним базиліком приблизно хвилину-півтори.
3. Додамо зелений горошок (у мене заморожений), наливаємо трохи води, накриваємо кришкою і варимо до готовності горошку. У мене горошок був готовий через 10 хвилин. Відкриваємо кришку і максимально випаровуємо рідина.
4. Додаємо тунець, попередньо зцідивши сік. Розмішуємо і прогріваємо хвилину-півтори.
5. Кускус у нас готовий, він ввібрав всю воду, набряк.
6. Відправляємо кускус в сковороду.
7. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. І прогреваем все разом ще хвилинку-півтори.
8. Смачного!