Куряча грудка під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжна і соковита куряча грудка під вершковим соусом в домашніх умовах - відмінна ідея для щоденного або навіть святкового меню. Спробуйте повторити рецепт будинку - і самі в цьому переконаєтеся.
1. Насамперед потрібно вимити й обсушити філе. Посолити і поперчити з усіх боків, додати тархун (можна використовувати абсолютно будь-які спеції або трави за смаком).
2. На сковороді розігріти трохи рослинного масла. Відправити туди філе і обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки.
3. Тим часом потрібно очистити і дуже дрібно нарізати цибулю.
4. Обсмажену курочку зняти зі сковороди і викласти на заздалегідь підігріту тарілку (щоб зберегти температуру).
5. На сковороду додати ще трохи олії і викласти туди подрібнену цибулю. На середньому вогні, постійно помішуючи, обсмажити його до золотистого кольору.
6. Після повернути грудки на сковороду.
7. У невеликій кількості води розвести гірчицю і вилити на курочку.
8. Влити вершки, додати трохи солі і перцю.
9. Куряча грудка під вершковим соусом в домашніх умовах не повинна кипіти, вогонь краще зробити мінімальним.
10. Гасити близько 3-5 хвилин до повної готовності - і відразу можна подавати до столу з улюбленим гарніром або овочами.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Тархуна - 1 щіпка
2. На сковороді розігріти трохи рослинного масла. Відправити туди філе і обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки.
3. Тим часом потрібно очистити і дуже дрібно нарізати цибулю.
4. Обсмажену курочку зняти зі сковороди і викласти на заздалегідь підігріту тарілку (щоб зберегти температуру).
5. На сковороду додати ще трохи олії і викласти туди подрібнену цибулю. На середньому вогні, постійно помішуючи, обсмажити його до золотистого кольору.
6. Після повернути грудки на сковороду.
7. У невеликій кількості води розвести гірчицю і вилити на курочку.
8. Влити вершки, додати трохи солі і перцю.
9. Куряча грудка під вершковим соусом в домашніх умовах не повинна кипіти, вогонь краще зробити мінімальним.
10. Гасити близько 3-5 хвилин до повної готовності - і відразу можна подавати до столу з улюбленим гарніром або овочами.