Куряча грудка під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати курячу грудку, щоб вона залишилася такою ж ніжною або навіть стала ще ніжніше? відповідь проста - запечіть її під соусом "бешамель" . Це дивовижне поєднання вам обов'язково сподобається.
Куряча грудка, запечена під соусом "бешамель" в духовці - це дуже смачне і ситне блюдо, яке згодиться для звичайного сімейного вечері. Також таке блюдо можна подати і до святкового столу, виклавши його на красиві тарілки і прикрасивши зеленню. Рецепт, як приготувати курячу грудку під соусом "бешамель", дуже простий. Багато пропонують окремо смажити або запікати курку, а потім готову поливати соусом "бешамель" . Але мені більше подобається той варіант, який я запропоную вам сьогодні. Куряча грудка запікається в духовці під найніжнішим соусом "бешамель" і ароматною сирною скоринкою. Запевняю, виходить дуже смачно.
- Куряча грудка - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1-2 Щепоток
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки промийте та висушіть паперовим рушником.
Відразу ж приступимо до приготування соусу "бешамель" . Вершкове масло поріжте на шматочки, покладіть в сотейник і розтопіть на повільному вогні.
Всипте борошно, гарненько розмішайте до однорідності і прожарьте 1-2 хвилини.
Додайте мускатний горіх, а відразу ж за ним влийте молоко, приправити сіллю. Гарненько розмішайте і уварюють до загусання. За консистенцією соус має вийти схожим на сметану.
Курячі грудки поріжте на тонкі пластини товщиною близько 5 мм. У мене вийшло 4 такі пластини. 2 штуки викладіть на дно форми для запікання, зверху полийте соусом.
Знову викладіть шар курки, після чого знову полийте соусом.
Зверху присипте тертим твердим сиром, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Куряча грудка під соусом "бешамель" готова. Подавайте її гарячої. Їжте із задоволенням!