Рецепт Куряча грудка під соусом «бешамель» фото

Куряча грудка під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви, Соуси, Соус Бешамель

Як приготувати курячу грудку, щоб вона залишилася такою ж ніжною або навіть стала ще ніжніше? відповідь проста - запечіть її під соусом "бешамель" . Це дивовижне поєднання вам обов'язково сподобається.

Куряча грудка, запечена під соусом "бешамель" в духовці - це дуже смачне і ситне блюдо, яке згодиться для звичайного сімейного вечері. Також таке блюдо можна подати і до святкового столу, виклавши його на красиві тарілки і прикрасивши зеленню. Рецепт, як приготувати курячу грудку під соусом "бешамель", дуже простий. Багато пропонують окремо смажити або запікати курку, а потім готову поливати соусом "бешамель" . Але мені більше подобається той варіант, який я запропоную вам сьогодні. Куряча грудка запікається в духовці під найніжнішим соусом "бешамель" і ароматною сирною скоринкою. Запевняю, виходить дуже смачно.

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Сир твердий - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1-2 Щепоток
куряча грудка під соусом
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки промийте та висушіть паперовим рушником.
куряча грудка під соусом
Відразу ж приступимо до приготування соусу "бешамель" . Вершкове масло поріжте на шматочки, покладіть в сотейник і розтопіть на повільному вогні.
куряча грудка під соусом
Всипте борошно, гарненько розмішайте до однорідності і прожарьте 1-2 хвилини.
куряча грудка під соусом
Додайте мускатний горіх, а відразу ж за ним влийте молоко, приправити сіллю. Гарненько розмішайте і уварюють до загусання. За консистенцією соус має вийти схожим на сметану.
куряча грудка під соусом
Курячі грудки поріжте на тонкі пластини товщиною близько 5 мм. У мене вийшло 4 такі пластини. 2 штуки викладіть на дно форми для запікання, зверху полийте соусом.
куряча грудка під соусом
Знову викладіть шар курки, після чого знову полийте соусом.
куряча грудка під соусом
Зверху присипте тертим твердим сиром, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
куряча грудка під соусом
Куряча грудка під соусом "бешамель" готова. Подавайте її гарячої. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти