Курка з квасолею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім один рецепт, як приготувати курку з квасолею в духовці. Виглядає блюдо дуже ошатно і апетитно, воно ситне і поживне, відмінно виглядатиме на чолі святкового столу.
Багато хто боїться працювати з квасолею, а тим більше готувати її на гарнір або фарширувати нею блюдо, що дуже даремно. Прочитав в одній кулінарній книзі спосіб, завдяки якому значно скорочується час приготування цього виду бобових. Квасоля при запіканні в духовці віддає свій аромат і смак, тому страва виходить дуже смачним і поживним.
- Курка - 1 штука(1, 2-1, 5 кілограм)
- Квасоля - 1 Склянка
- Грудинка копчена - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Салатний перець - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Рослинна олія - За смаком
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Мед - 1 Чайна ложка
1. Квасоля спочатку промиваю під проточною водою, а потім перекладаю в каструлю і заливаю трьома склянками холодної води.
2. Відправляю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння, готую 2 хвилини, після чого прибираю з вогню і накриваю кришкою, залишаю на 60 хвилин. Через годину квасоля буде практично готова, тому заливаю її 2 склянками води і знову відправляю на вогонь, після закипання готую на слабкому вогні до готовності і відкидаю на сито.
3. Копчену курячу грудинку нарізаю невеликими кубиками (можна використовувати будь-яке інше копчене м'ясо).
4. Очищаю і мою перець з цибулею, мою селера, нарізаю все невеликими шматочками. Часник чищу і нарізаю.
5. У сковороду наливаю трохи рослинного масла, на розігріту поверхню викладаю грудинку, обсмажую її.
6. До м'яса додаю інші подрібнені овочі, все перемішую і готую до м'якості.
7. У сковороду до овочів додаю відварну квасоля, за смаком солю і перчу.
8. Курку ретельно промиваю (зовні і всередині), потім витираю серветками. У мисці змішую 2 ложки рослинної олії, додаю соєвий соус і мед, додаю перець, змащую отриманою сумішшю курку.
9. Приготовану начинку розміщую всередину курки і закриваю половинкою салатного перцю. Готую в розігрітому до 220 градусів духовці 15 хвилин, після чого зменшуємо температуру до 170 градусів і запікаю ще 45-60 хвилин.
10. Дістаю готову курочку з духовки, вичищаю начинку і подаю птицю з гарніром, що був усередині. Смачного!