Курка з баклажанами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте блюдо на обід або вечерю. Рекомендую рецепт приготування курки з баклажанами і картоплею для літнього меню.
Таке блюдо можна готувати вдома в духовці або на природі на мангалі. Навіть можна смажити, НЕ запікати. Для приготування курки з баклажанами і картоплею нам знадобиться куряче філе, один середній баклажан і невеликі помідори. Рекомендую додати трохи сухого перцю чилі - він зробить блюдо ще більш пікантним.
- Курка - 600 грам
- Картопля - 800 грам
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 5 штук
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
Картоплю ріжемо четвертинками, солі і перчимо, додаємо лавровий лист за бажанням.
Обсмажуємо картоплю на сильному вогні до золотистого кольору.
Курку ріжемо на довгасті шматочки.
Ріжемо цибулю.
Змішуємо курку, цибуля, спеції і майонез.
Дайте постояти хвилин 30.
А поки займемося овочами: помідори чистимо від шкірки, ріжемо на чверті. Баклажани порізати квадратиками і добре посоліть, щоб гіркота вийшла. Овочі змастіть соняшниковою олією.
У змащену форму для запікання викладаємо картоплю і баклажани, а також помідори.
Зверху на овочі викладаємо курку з цибулею.
Запікаємо при температурі 180 градусів хвилин 30. Наша курка з баклажанами і картоплею готова! Смачного!