Курка в рукаві в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати всім відоме блюдо - курку в рукаві, але з невеликою зміною - готувати будемо в мікрохвильовці. У нашому оточенні багато техніки - давайте ж користуватися нею!
Всім знайомий класичний рецепт запікання курки можна використовувати і для запікання в мікрохвильовці. Мікрохвильовка значно полегшила працю господині на кухні, і цей рецепт - тому підтвердження. Після приготування курки в рукаві у цій простому рецептом, господині не доведеться займатися ненависною роботою - мити дека після духовки. А смак у курки практично той же, і корочка така ж красива. Отже, приступаємо!
Як приготувати курку в рукаві в мікрохвильовці:
1. Спершу підготуємо курку. Моєму, злегка обсушити і натираємо з усіх боків сіллю, часником, перцем і спеціями за бажанням. Змащуємо майонезом. Чи можемо приступати до другого етапу (процедуру можна виконати ввечері, курочка до вашого повернення з роботи відмінно промаринуется. Тільки не забудьте залишити її в прохолодному місці).
2. Промаринуватися курочку поміщаємо в рукав для запікання. Рукав не повинен щільно прилягати до тушки курки, в ньому має бути достатньо місця для повітря.
3. На глибоке блюдо для мікрохвильовки покладемо курку в рукаві . Ставимо в піч і запікаємо при потужності 800 ват приблизно 25-30 хвилин.
4. Розрізаємо рукав і звільняємо нашу курочку для "засмаги" . Якщо вам не подобається рум'яна кірочка - можете цю процедуру не робити.
5. Акуратно звільніть курку від пакета. Сік, виділився усередині пакета, Не викидати - їм можна полити блюдо, його можна використовувати в приготуванні інших страв.
От і все! Я думаю, що такий спосіб готування курки виручить не одну господарку. Курка виходить соковитою, запаху від пригорілого жиру з духовки немає, і головне - не треба мити зайвий посуд Приємного апетиту!
- Курка - 1 кілограм
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
- Часник - 2-3 зубчиків
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Рукав для запікання - 1 штука
Як приготувати курку в рукаві в мікрохвильовці:
1. Спершу підготуємо курку. Моєму, злегка обсушити і натираємо з усіх боків сіллю, часником, перцем і спеціями за бажанням. Змащуємо майонезом. Чи можемо приступати до другого етапу (процедуру можна виконати ввечері, курочка до вашого повернення з роботи відмінно промаринуется. Тільки не забудьте залишити її в прохолодному місці).
2. Промаринуватися курочку поміщаємо в рукав для запікання. Рукав не повинен щільно прилягати до тушки курки, в ньому має бути достатньо місця для повітря.
3. На глибоке блюдо для мікрохвильовки покладемо курку в рукаві . Ставимо в піч і запікаємо при потужності 800 ват приблизно 25-30 хвилин.
4. Розрізаємо рукав і звільняємо нашу курочку для "засмаги" . Якщо вам не подобається рум'яна кірочка - можете цю процедуру не робити.
5. Акуратно звільніть курку від пакета. Сік, виділився усередині пакета, Не викидати - їм можна полити блюдо, його можна використовувати в приготуванні інших страв.
От і все! Я думаю, що такий спосіб готування курки виручить не одну господарку. Курка виходить соковитою, запаху від пригорілого жиру з духовки немає, і головне - не треба мити зайвий посуд Приємного апетиту!