Курка шматочками в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся своїм класичним рецептом курки шматочками в рукаві! Блюдо швидко готується, не вимагає багато зусиль і фінансових витрат, а вже яким воно виходить смачним і соковитим - не передати!
Рецепт приготування курки шматочками в рукаві вам обов'язково сподобається! важливо пам'ятати: чим більше шматки, тим довше курка повинна готуватися. Я ось шматки готувала великі, тому запікала годину. Якщо ви курочку поріже дрібно, тоді запікати можна 30-40 хвилин від сили!
- Курка - 700 грам (у мене куряча "збірна" - ніжки, крила, грудинка и т.Д.)
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - За смаком
1. Курку (якщо у вас ціла пташка) обробляв на шматочки. Запікати краще середніми шматочками, тому я просто поділяю курку на "складові" - крила, стегна і т.Д. Солимо і натираємо спеціями кожен шматочок. Ми залишаємо трохи "відпочити" .
2. Пакет для запікання зауважимо з одного кінця. Розміщуємо в нього шматочки курки. Часник тиснемо через прес, засунувши руку в пакет: так навіть найдрібніші бризки часникового соку нікуди не підуть.
3. Зауважимо другий край пакета. Zapekaem близько години при 170-180 градусах в духовці. Якщо пакет здувся міхуром, акуратно проткніть його зверху. Сік при цьому не повинен витекти на деко.
4. Приблизно за 10 хвилин до кінця готування верх пакету надірвися, як би "звільняючи" верхівки курячих шматочків, щоб вони подрумянились. У підсумку ось таких отримаємо рум'яних красенів!