Курка, фарширована крупою
(покроковий рецепт з фото)
Курку, фаршировану крупою начебто гречки або перловки, я раніше ніколи не робила, зазвичай ми фарширували курку рисом. Рис відмінно вбирає в себе жир. Але варіант з крупою виявився дуже цікавим.
Курка, фарширована крупою, запікається до золотистого кольору на середній температурі. Виходить вона досить жирної і ситної, як мені здається, це відмінний чоловічий вечерю чи обід. Особливо, якщо їдці збираються попрацювати). Щоб полегшити блюдо від зайвих калорій раджу нафарширувати курку просто відвареної крупою. Курка дасть свій власний сік і жир і страва вийде таким же смачним! Не забувайте про спеції та соуси! експериментуйте, успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1 штука
- Шпик - 200 грам
- Гречка або перловка - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 2-3 штук
- Оливкова олія - За смаком
- Спеції - За смаком
Курку натріть сіллю і перцем. Крупу відваріть, додайте масло і яйце.
На сковороді обсмажити цибулю і додайте дрібно нарізаний шпик. Добре зажарьте.
З'єднайте крупу і лук, перемішайте.
Курку начините крупою.
Підготовлену курку покладіть на деко.
Запікайте курку в духовці годину при 180 градусах.