Крокети з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Крокети з курячої печінки приготувати дуже просто. Виходить гаряча закуска або самостійне блюдо, якщо подати до нього гарнір - овочі, салат або каші. Крокети з печінки будемо смажити в сковороді.
Як приготувати крокети з печінки?
1. Картоплю відварити в мундирі до готовності.
2. Курячу печінку промийте, викладіть в каструлю, залийте невеликою кількістю води і доведіть до кипіння. Варіть 4-5 хвилин. Солити не треба!
3. Відварену курячу печінку пропустіть через м'ясорубку. Те ж саме виконайте з грудинкою і картоплею, яку остудіть злегка і почистіть.
4. Скибочки білого хліба або батона замочіть у воді або молоці. Нехай полежить хвилини 3-4, потім відіжміть і також пропустіть через м'ясорубку.
5. У миску з фаршем вбийте одне яйце, додайте сіль і чорний перець.
6. Фарш гарненько вимісіть. Повинна вийти однорідна маса.
7. Приготуйте три миски. В одній збийте вінчиком яйце. В іншу всипте борошно, а в третю - панірувальні сухарі.
8. Мокрими руками сформуйте крокети, завбільшки з волоський горіх.
9. Обваляйте крокети в борошні, потім у збитому яйця і, в кінці кінців, в сухарях.
10. У сковороді розігрійте масло і обсмажте крокети з двох сторін до готовності. Готові крокети з печінки будуть з золотисто-коричневою скоринкою.
Подавати крокети можна як гарячими, так і холодними.
Смачного!
- Печінка - 300 грам
- Копчена грудинка - 40-60 грам
- Картопля - 3 штуки (середні)
- Батон або білий хліб - 3 скибочки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сухарі паніровочні - 1/2 склянки (або більше)
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
1. Картоплю відварити в мундирі до готовності.
2. Курячу печінку промийте, викладіть в каструлю, залийте невеликою кількістю води і доведіть до кипіння. Варіть 4-5 хвилин. Солити не треба!
3. Відварену курячу печінку пропустіть через м'ясорубку. Те ж саме виконайте з грудинкою і картоплею, яку остудіть злегка і почистіть.
4. Скибочки білого хліба або батона замочіть у воді або молоці. Нехай полежить хвилини 3-4, потім відіжміть і також пропустіть через м'ясорубку.
5. У миску з фаршем вбийте одне яйце, додайте сіль і чорний перець.
6. Фарш гарненько вимісіть. Повинна вийти однорідна маса.
7. Приготуйте три миски. В одній збийте вінчиком яйце. В іншу всипте борошно, а в третю - панірувальні сухарі.
8. Мокрими руками сформуйте крокети, завбільшки з волоський горіх.
9. Обваляйте крокети в борошні, потім у збитому яйця і, в кінці кінців, в сухарях.
10. У сковороді розігрійте масло і обсмажте крокети з двох сторін до готовності. Готові крокети з печінки будуть з золотисто-коричневою скоринкою.
Подавати крокети можна як гарячими, так і холодними.
Смачного!