Крокети з індички з перепелиними яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Вільна варіація на тему яєць по-шотландськи. Соковитий дієтичний фарш з філе індички з зеленню. Гострий перчик і сир роблять смак крокетов насиченим і гармонійним. Спробуйте!
Приготуйте такі крокети в якості гарячої закуски на святковий стіл, зробивши їх меншого розміру і начинивши половинками перепелиних яєць. Ця закуска дуже смачна в поєднанні з гострими соусами. Крокети можна заздалегідь обсмажити у фритюрі і пізніше просто поставити в духовку на кілька хвилин.
- Філе індички - 400 грам
- Селера листова - 1/2 пучка
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Кнопка - 2 скибочки
- Вершки - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Чорний перець - За смаком
- Яйця перепелині - 6 штук
- Сир напівтвердий - 6 скибочок
- Перець гострий - 1 штука
- Борошно рисове - 2-3 Ст. Ложок (для панірування)
- Масло рослинне - За смаком (для обжарки)
У м'ясорубці або блендері подрібніть філе індички з цибулею, часником, зеленню і замоченою в вершках булкою. Додайте сире яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішайте фарш.
Перепелині яйця зваріть і очистіть. Наріжте гострий перець кільцями і надіньте на яйця. Потім оберніть їх смужками сиру. Вологими руками сформуйте з фаршу круглі крокети, помістивши всередину підготовлені перепелині яйця.
Запаніруйте крокети в рисовому борошні - вона майже не горить при обсмажуванні і дуже зручна для роботи з фритюрі. Обсмажте крокети у фритюрі до рум'яної скоринки, пару раз перевернув.
Викладіть крокети на серветки для видалення надлишків олії. Потім помістіть в духовку і прогрійте при 200 градусах протягом 5-7 хвилин, щоб крокети повністю приготувалися зсередини.
Подавайте крокети в якості гарячої закуски зі свіжими овочами або просто з улюбленим соусом. Смачного!