Креветки у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва, яке готується дуже швидко. Креветки можна подати з відвареною рисом, буде відмінний вечеря. А можна подати їх як закуску до пива або вина. Правда, вже дуже швидко вони з'їдаються ...:)
Креветки гарні в будь-якому вигляді: варені, смажені, запечені. З ними готують багато цікавих як основних страв, так і закусок, і салатів. Хочу запропонувати вам на пробу рецепт, як приготувати креветки у фритюрі. Правда, попереджаю відразу:"uletyat" такі креветки в мить. З'їдаються швидко, як насіння без лушпиння. Креветки, приготовані у фритюрі, дуже смачні, але часто робити їх не раджу, все-таки жиру в них багато.
- Креветки - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Рисове борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 склянки
- Сіль - 2 щіпки
Чистим креветки, хвостик можна залишити. Не забуваємо видалити кишкову жилку. Складаємо очищені креветки в миску, посипаємо сіллю.
З борошна, молока і яйця готуємо кляр: ретельно розмішуємо до однорідності, ніяких грудочок бути не повинно. Можна в нього додати ароматні сушені трави.
Ставимо на плиту сковороду або каструльку з рослинним маслом, нехай добре нагріється. Викладаємо креветки в кляр, перемішуємо.
Коли масло добре нагріється, опускаємо в нього креветки. Смажимо до тих пір, поки креветки не піднімуться на поверхню масла і не стануть красивого золотистого кольору. Зазвичай на це йде близько 2 хвилин
Шумівкою виймаємо обсмажені креветки, викладаємо їх на паперові серветки, так ми позбудемося від зайвого жиру.