Ковбаса домашня з баранини
(покроковий рецепт з фото)
У магазині складно знайти баранячу ковбасу, та й взагалі ковбасу, в якій є м'ясо. А ось в приготованому своїми руками сумніватися не доводиться - тут і м'ясо є, і хімії немає. Пробуйте!
Домашня ковбаса з баранини готується досить просто. Головне заготовити добре промиту і вичищену кишку. Баранячі нутрощі і часник пропустіть через м'ясорубку, додайте сіль, перець і дрібно нарізану жир. Отриманим фаршем набийте кишку, зав'яжіть кінці і варіть протягом години. Коли вода закипить, зробіть в кишці кілька проколів, щоб ковбаса не лопнула. Охолоджену ковбасу зберігайте в холодильнику і використовуйте в якості закуски. Смачного!
- Внутрішній баранячий жир - 200 грам
- Баранячі нутрощі (печінку, легке, серце) - 2 кілограма
- Бараняча кишка - 1-2 штук
- Голівка часнику - 2 штуки
- Червоний і чорний перець, сіль - За смаком
Пропустіть через м'ясорубку баранячі нутрощі разом з часником. Додайте дрібно нарізаний внутрішній баранячий жир, сіль і перець за смаком, добре перемішайте. Набейте цією сумішшю ретельно вимитий кишку і зав'яжіть кінці.
Потім помістіть ковбасу в каструлю з холодною водою.
Коли вода закипить, зробіть в кишці кілька проколів, щоб ковбаса не лопнула.
Варіть в киплячій воді протягом 1 годину. Потім вийміть з води, охолодіть і використовуйте в якості закуски.