Ковбаса домашня з баранини 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
У магазині складно знайти баранячу ковбасу, та й взагалі ковбасу, в якій є м'ясо. А ось в приготованому своїми руками сумніватися не доводиться - тут і м'ясо є, і хімії немає. Пробуйте!
Домашня ковбаса з баранини готується досить просто. Головне заготовити добре промиту і вичищену кишку. Баранячі нутрощі і часник пропустіть через м'ясорубку, додайте сіль, перець і дрібно нарізану жир. Отриманим фаршем набийте кишку, зав'яжіть кінці і варіть протягом години. Коли вода закипить, зробіть в кишці кілька проколів, щоб ковбаса не лопнула. Охолоджену ковбасу зберігайте в холодильнику і використовуйте в якості закуски. Смачного! 
- Внутрішній баранячий жир - 200 грам
 - Баранячі нутрощі (печінку, легке, серце) - 2 кілограма
 - Бараняча кишка - 1-2 штук
 - Голівка часнику - 2 штуки
 - Червоний і чорний перець, сіль - За смаком
 

Пропустіть через м'ясорубку баранячі нутрощі разом з часником. Додайте дрібно нарізаний внутрішній баранячий жир, сіль і перець за смаком, добре перемішайте. Набейте цією сумішшю ретельно вимитий кишку і зав'яжіть кінці.

Потім помістіть ковбасу в каструлю з холодною водою.

Коли вода закипить, зробіть в кишці кілька проколів, щоб ковбаса не лопнула.

Варіть в киплячій воді протягом 1 годину. Потім вийміть з води, охолодіть і використовуйте в якості закуски.