Котлети з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Коли язик заходить про другий, тут я чую від дітей безкомпромісну прохання: "хочемо котлет! & Quot. Що, ці м'ясні обсмажені кульки викликають тільки приємні емоції. Ось, як готувати котлети з моцарелою.
Котлети з моцарелою - це універсальне блюдо. Тільки запеклий вегетаріанець здатний відязикатися від такої смакоти. Що, така їжа не є дієтичною. Але вже на свято-то можна собі дозволити! особливо, якщо в будинку є чоловіки або діти, яким потрібно багато калорій для росту.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Сир Моцарелла - 200 грам
- Томатна паста - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 100 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком
Якщо ви берете готовий фарш для приготування котлет, краще беріть яловичий, або навпіл зі свинячим. Чисто свинячий фарш буде жирним. Такі котлети краще гасити на воді без додавання масла. Курячий фарш самий, як ви розумієте, дієтичний.
Рубаємо цибулю. Додаємо його в миску з фаршем. Розбиваємо одне яйце. Насипаємо сіль, перець, сушену зелень і інші спеції на ваш смак. Також можна додати розмочений рис, м'якоть білого хліба, або просто жменьку борошна. Це потрібно для кращого склеювання кульок.
З замішаного фаршу робимо млинці. На серединку такого млинчика кладемо шматочок моцарели. Всередину можна покласти помідор, часник і все, що прийде вам в голову.
Загортаємо наш м'ясної млинець. Вийшов кульку з сиром всередині. Коли він буде смажитися, щоб не збудили його лопаткою. Обережно перевертайте, щоб сир не витік назовні. Для більшої міцності обваляйте котлети в борошні перед тим, як будете смажити.
Розігріваємо сковороду. Наливаємо олію. Викладаємо котлети, обвалені в борошні, в сковороду, обсмажуємо їх з усіх боків. Цей спосіб приготування є не зовсім корисним. Якщо є проблеми зі здоров'ям, особливо, з печінкою, рекомендую вам не використовувати масло, а долити води. Або зовсім готувати в пароварці.
Зменшуємо газ, кладемо в сковороду трохи томатної пасти, або перетерті помідори. Котлети виходять більш насиченими і багатими на смак. Накриваємо їх кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Готові котлети викладаємо в тарілку. Ось, як вони виглядають в розрізі. Смакота!