Рецепт Котлети «циганські» фото

Котлети «циганські»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Помідор
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чому циганські? Точної відповіді не знайшла, але рецепт цих котлет увійшов навіть в кулінарні книги. Їх секрет в одному інгредієнті - помідори. Саме вони надають їм соковитість і неповторний аромат!

Опис приготування:

Приготувати котлети"Циганські" можна до сімейної вечері або до будь-якого святкового столу. Котлети виходять ароматні, соковиті і дуже смачні! Можна готувати як з яловичим, так і зі змішаним фаршем. У сезон овочів неодмінно спробуйте!

  • Фарш - 500 грам
  • Кнопка - 50 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідор - 1-2 штук
  • Молоко - 120 грам
  • Кріп - 0, 5 пучка
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
котлети
Підготуйте всі інгредієнти.
котлети
У хліба зріжте кірки, м'якоть розкришити руками і замочіть в молоці.
котлети
У помідора зробіть хрестоподібні надрізи ножем з двох сторін, залийте окропом, після чого зніміть шкірку і наріжте м'якоть дрібними кубиками. Відкиньте нарізані помідори на сито, щоб стекла вся зайва рідина.
котлети
Фарш перекладіть в глибоку миску.
котлети
Додайте замочений батон разом з молоком, натертий на крупній тертці або подрібнений блендером цибулю, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком.
котлети
Потім додайте нарізані помідори без соку і подрібнену свіжу зелень.
котлети
Ретельно вимішайте фарш руками до однорідного стану, сформуйте котлети і викладіть їх на змащене маслом деко. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
котлети
Котлети"Циганські" готові.
котлети
Смачного!

Схожі рецепти