Короп відварений
(покроковий рецепт з фото)
Вирішив трохи урізноманітнити своє меню. Так як я нейтрально ставлюся до риби, спробував в якості експерименту рецепт приготування коропа відвареного.
Приготування відвареного коропа здійснюється в три етапи: обробляв рибу, готуємо відвар, варимо рибу. Отже, ділюся класичним рецептом відвареного коропа.
- Короп - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець - 3-5 штук (горошин)
- Сіль - За смаком
- Оцет - За смаком
- Овочі - 1 штука (морква, помідори, картопля, за смаком)
1
Обробляє рибу. Видаляємо зябра, відокремлюємо голову, витрачати, промиваємо. Промивати треба холодною водою.
2
Перед варінням обшпарюємо тушку 4-5 столовими ложками оцту.
3
Готуємо відвар з овочів. Відвар потрібен для того, щоб додати рибі смак. Нарізаємо овочі, цибулю нарізаємо кільцями, кидаємо в воду, ставимо на вогонь. Додаємо лавровий лист, сіль, перець за смаком.
4
Ставимо рибу на решітку, кладемо грати в відвар. Вода не повинна бути кип'яченою, щоб тушка не розвариться.
5
Блюдо готується близько 20 хвилин. Щоб перевірити, приготувалося чи блюдо, пробуємо відокремити плавники від тушки. Якщо вони відокремлюються легко, рибу можна подавати до столу.
6
Як гарнір добре піде картопляне пюре або відварний рис.
Смачного!
Смачного!