Рис відварений розсипчастий
(покроковий рецепт з фото)
Мал хороший в будь-якому вигляді. Він смачний і в вигляді плову, і різотто, і каші, і в салатах, і в голубці… Застосування його різноманітно. Я вам розповім, як приготувати рис відварний розсипчастий.
Незважаючи на гадану простоту приготування, в цій справі є свої тонкощі. В першу чергу зверніть увагу на посуд, в якій готується рис. Вона не повинна бути емальованому. Перед приготуванням рис потрібно дуже добре промити під проточною водою, щоб з нього вимився крохмаль.
- Вода - 2 склянки
- Мал - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1
Налийте в каструлю воду і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
2
Добре промийте рис великою кількістю води. Вода повинна бути прозорою.
3
Покладіть рис в каструлю в киплячу воду, додайте сіль.
4
Варіть на слабкому вогні до готовності (20-25 хвилин в залежності від сорту рису).
5
Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте водою з чайника.
6
Поки рис знаходиться на промиванні, в каструлю додайте олію. Перекиньте в нього рис і добре перемішайте.
7
Смачного!