Відварений рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Відварений рис може стати повноцінним стравою, якщо правильно його доповнити. Пропоную вам варіант, як приготувати відварений рис з овочами. Будемо використовувати морква, капусту, гриби і дещо ще.
Приготувати сичуаньский соус ви можете самостійно або купити готовий в магазині. Як правило, він складається з курячого бульйону, соєвого соусу, апельсинової цедри і деяких інших доступних інгредієнтів. В крайньому випадку в рис з овочами можна додати томатний або соєвий соус, так теж буде смачно.
- Мал - 1 Склянка (склянка - 250 мл)
- Вода - 6 склянок
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Нарізані овочі - 2 склянки (морква, Зелена квасоля, капуста, болгарський перець, печериці)
- Зелена цибуля - 1 пучок (для подачі)
- Часник - 2 зубчики
- Сичуаньский соус - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити томатним)
- Оцет яблучний - 0, 5 чайних ложки
Насамперед закип'ятіть воду і відваріть в ній рис, підсолити, щоб він не розварився.
Надішліть рис в друшляк, щоб стекла вода.
Поки вариться рис, потрібно подрібнити всі овочі і нарізати дрібно гриби.
У сковороду наливаємо рослинне масло і починаємо обсмажувати овочі.
Далі додаємо до них сичуаньский соус і добре перемішуємо.
Тепер додаємо в сковороду рис, оцет, перемішуємо. Прогріваємо пару хвилин і знімаємо з вогню. Смачного!