Рецепт Відварений рис з овочами фото

Відварений рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Капуста, Крупи, Гриби, Морква, Цибуля, Мал, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Відварений рис може стати повноцінним стравою, якщо правильно його доповнити. Пропоную вам варіант, як приготувати відварений рис з овочами. Будемо використовувати морква, капусту, гриби і дещо ще.

Приготувати сичуаньский соус ви можете самостійно або купити готовий в магазині. Як правило, він складається з курячого бульйону, соєвого соусу, апельсинової цедри і деяких інших доступних інгредієнтів. В крайньому випадку в рис з овочами можна додати томатний або соєвий соус, так теж буде смачно.

  • Мал - 1 Склянка (склянка - 250 мл)
  • Вода - 6 склянок
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Нарізані овочі - 2 склянки (морква, Зелена квасоля, капуста, болгарський перець, печериці)
  • Зелена цибуля - 1 пучок (для подачі)
  • Часник - 2 зубчики
  • Сичуаньский соус - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити томатним)
  • Оцет яблучний - 0, 5 чайних ложки
відварений рис з овочами - фото крок 1
Насамперед закип'ятіть воду і відваріть в ній рис, підсолити, щоб він не розварився.
відварений рис з овочами - фото крок 2
Надішліть рис в друшляк, щоб стекла вода.
відварений рис з овочами - фото крок 3
Поки вариться рис, потрібно подрібнити всі овочі і нарізати дрібно гриби.
відварений рис з овочами - фото крок 4
У сковороду наливаємо рослинне масло і починаємо обсмажувати овочі.
відварений рис з овочами - фото крок 5
Далі додаємо до них сичуаньский соус і добре перемішуємо.
відварений рис з овочами - фото крок 6
Тепер додаємо в сковороду рис, оцет, перемішуємо. Прогріваємо пару хвилин і знімаємо з вогню. Смачного!

Схожі рецепти