Рецепт Відварений рис з овочами фото

Відварений рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Капуста , Крупи , Гриби , Морква , Цибуля , Мал , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Відварений рис може стати повноцінним стравою, якщо правильно його доповнити. Пропоную вам варіант, як приготувати відварений рис з овочами. Будемо використовувати морква, капусту, гриби і дещо ще.

Опис приготування:

Приготувати сичуаньский соус ви можете самостійно або купити готовий в магазині. Як правило, він складається з курячого бульйону, соєвого соусу, апельсинової цедри і деяких інших доступних інгредієнтів. В крайньому випадку в рис з овочами можна додати томатний або соєвий соус, так теж буде смачно.

  • Мал - 1 Склянка (склянка - 250 мл)
  • Вода - 6 склянок
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Нарізані овочі - 2 склянки (морква, Зелена квасоля, капуста, болгарський перець, печериці)
  • Зелена цибуля - 1 пучок (для подачі)
  • Часник - 2 зубчики
  • Сичуаньский соус - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити томатним)
  • Оцет яблучний - 0, 5 чайних ложки
відварений рис з овочами - фото крок 1
Насамперед закип'ятіть воду і відваріть в ній рис, підсолити, щоб він не розварився.
відварений рис з овочами - фото крок 2
Надішліть рис в друшляк, щоб стекла вода.
відварений рис з овочами - фото крок 3
Поки вариться рис, потрібно подрібнити всі овочі і нарізати дрібно гриби.
відварений рис з овочами - фото крок 4
У сковороду наливаємо рослинне масло і починаємо обсмажувати овочі.
відварений рис з овочами - фото крок 5
Далі додаємо до них сичуаньский соус і добре перемішуємо.
відварений рис з овочами - фото крок 6
Тепер додаємо в сковороду рис, оцет, перемішуємо. Прогріваємо пару хвилин і знімаємо з вогню. Смачного!

Схожі рецепти