Копчена індичка
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо займе на святковому столі центральне місце і стане вашим коронною стравою. Зараз детально розповім, як можна приготувати копчену індичку.
Копчена індичка - це дуже смачно. Обов'язково спробуйте приготувати. Підготуйте гриль - розмістіть в ньому вугілля, поставте піддон з водою і встановіть решітку. На решітку поставте деко з порізаними овочами, спеціями і бульйоном. Індичку змастіть маслом, покладіть на овочі та коптити над димом протягом години. Потім переверніть тушку грудкою вгору, найбільш потемнілі ділянки (наприклад ніжки), закрийте фольгою, щоб не підгоріли. Коптити ще годину-півтори, потім зніміть з вогню і подайте на стіл. Смачного!
- Індичка - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Курячий бульйон - 2 склянки
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
Змастіть маслом крила, грудку і ніжки індички.
Поріжте овочі, складіть їх в алюмінієву форму, додайте спеції за смаком і бульйон.
Вугілля в грилі розмістіть півколом, поставте піддон з водою і додайте тріску.
Індичку розмістіть грудкою вниз на овочах і поставте на решітку. Підтримуючи температуру близько 180 градусів, коптити індичку 1 час.
Потім переверніть тушку грудкою вгору, найбільш потемнілі ділянки (наприклад ніжки), закрийте фольгою, щоб не підгоріли. Коптити ще годину-півтори, потім зніміть з вогню і подайте на стіл.