Рецепт Копчена індичка фото

Копчена індичка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Індичка , Птах
Вегетаріанське харчування
На природу , На святковий стіл
Страви копчені
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Таке блюдо займе на святковому столі центральне місце і стане вашим коронною стравою. Зараз детально розповім, як можна приготувати копчену індичку.

Опис приготування:

Копчена індичка - це дуже смачно. Обов'язково спробуйте приготувати. Підготуйте гриль - розмістіть в ньому вугілля, поставте піддон з водою і встановіть решітку. На решітку поставте деко з порізаними овочами, спеціями і бульйоном. Індичку змастіть маслом, покладіть на овочі та коптити над димом протягом години. Потім переверніть тушку грудкою вгору, найбільш потемнілі ділянки (наприклад ніжки), закрийте фольгою, щоб не підгоріли. Коптити ще годину-півтори, потім зніміть з вогню і подайте на стіл. Смачного!

  • Індичка - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Курячий бульйон - 2 склянки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль, спеції - За смаком
копчена індичка - фото крок 1
Змастіть маслом крила, грудку і ніжки індички.
копчена індичка - фото крок 2
Поріжте овочі, складіть їх в алюмінієву форму, додайте спеції за смаком і бульйон.
копчена індичка - фото крок 3
Вугілля в грилі розмістіть півколом, поставте піддон з водою і додайте тріску.
копчена індичка - фото крок 4
Індичку розмістіть грудкою вниз на овочах і поставте на решітку. Підтримуючи температуру близько 180 градусів, коптити індичку 1 час.
копчена індичка - фото крок 5
Потім переверніть тушку грудкою вгору, найбільш потемнілі ділянки (наприклад ніжки), закрийте фольгою, щоб не підгоріли. Коптити ще годину-півтори, потім зніміть з вогню і подайте на стіл.

Схожі рецепти