Рецепт Класний шашлик зі свинини фото

Класний шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

На природі улюблене блюдо всіх дорослих і дітей - це шашлик. Існують сотні рецептів його приготування. Однак сьогодні підкажу рецепт, як приготувати класний шашлик зі свинини просто!

Опис приготування:

Для приготування шашлику зі свинини вибираємо найніжніші і жирні частини туші (наприклад, шию). Шашлик можна подавати з різними соусами, овочами-гриль, салатами і іншим. У кожної господині є свій унікальний рецепт приготування цієї страви.

  • Шия - 1 кілограм
  • Лук червоний - 1 штука
  • Білий цибулю - 1 штука
  • Гранат - 1 Ст. Ложка (зерна)
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Кейбер - 1 Ст. Ложка
  • Базилік - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - 1 пучок
  • Лаваш - 1 штука
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
класний шашлик зі свинини - фото крок 1
1. Свинину ретельно промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на шматочки товщиною 2-3 см, після чого кожен ще на чотири частини.
класний шашлик зі свинини - фото крок 2
2. У миску відправляємо нарізані шматки м'яса, солимо, перчим, додаємо паприку, базилік і чабер.
класний шашлик зі свинини - фото крок 3
3. Червоний і білий цибулю нарізаємо півкільцями. Білий цибулю використовуємо для маринаду, а червоний - для салату.
класний шашлик зі свинини - фото крок 4
4. У миску додаємо білий лук, перемішуємо все шматочки близько трьох хвилин.
класний шашлик зі свинини - фото крок 5
5. М'ясо накриваємо плівкою або фольгою і залишаємо при кімнатній температурі на шість годин (можна і на ніч). Після цього на пару годин поставимо в холодильник.
класний шашлик зі свинини - фото крок 6
6. Шашлик готовий, приступаємо до його смаженні! На один шампур слід надягати не більше 4-5 шматків м'яса.
класний шашлик зі свинини - фото крок 7
7. Обсмажуємо шашлик на вугіллі до повної готовності, весь час перевертаючи, щоб не підгорів.
класний шашлик зі свинини - фото крок 8
8. Зелень і червону цибулю змішуємо в мисці. Подаємо шашлик на лаваші, з соусом і салатом, прикрасивши зверху зернами граната. Смачного!

Схожі рецепти