Класний шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
На природі улюблене блюдо всіх дорослих і дітей - це шашлик. Існують сотні рецептів його приготування. Однак сьогодні підкажу рецепт, як приготувати класний шашлик зі свинини просто!
Для приготування шашлику зі свинини вибираємо найніжніші і жирні частини туші (наприклад, шию). Шашлик можна подавати з різними соусами, овочами-гриль, салатами і іншим. У кожної господині є свій унікальний рецепт приготування цієї страви.
- Шия - 1 кілограм
- Лук червоний - 1 штука
- Білий цибулю - 1 штука
- Гранат - 1 Ст. Ложка (зерна)
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Кейбер - 1 Ст. Ложка
- Базилік - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Лаваш - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
1. Свинину ретельно промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на шматочки товщиною 2-3 см, після чого кожен ще на чотири частини.
2. У миску відправляємо нарізані шматки м'яса, солимо, перчим, додаємо паприку, базилік і чабер.
3. Червоний і білий цибулю нарізаємо півкільцями. Білий цибулю використовуємо для маринаду, а червоний - для салату.
4. У миску додаємо білий лук, перемішуємо все шматочки близько трьох хвилин.
5. М'ясо накриваємо плівкою або фольгою і залишаємо при кімнатній температурі на шість годин (можна і на ніч). Після цього на пару годин поставимо в холодильник.
6. Шашлик готовий, приступаємо до його смаженні! На один шампур слід надягати не більше 4-5 шматків м'яса.
7. Обсмажуємо шашлик на вугіллі до повної готовності, весь час перевертаючи, щоб не підгорів.
8. Зелень і червону цибулю змішуємо в мисці. Подаємо шашлик на лаваші, з соусом і салатом, прикрасивши зверху зернами граната. Смачного!