Кійма шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто любить соковитий шашлик, але не любить великі шматки м'яса, можна запропонувати приготувати цю страву! "кийма" в перекладі означає - фарш. А отже і сама страва готується з перемеленого м'яса.
Перед приготуванням нанизані заготовки з охолодженим фаршем витримайте при кімнатній температурі близько 15 хвилин, інакше вони не прожаряться всередині. Слідкуйте за готовністю шашлику, в міру зарумянивания перевертайте шампури на іншу сторону.
- Фарш м'ясний - 500 грам (з жирної баранини)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Чебрець сушений - 2 щіпки
- Паприка мелена - 5 Щепоток
- Червоний перець гострий - 2 щіпки (мелений)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У фарш з жирної баранини натріть на тертці з дрібними отворами очищений і промитий цибулю. За бажанням його можна подрібнити з м'ясом в м'ясорубці. Додайте відразу ж сіль, мелений чорний перець, мелений червоний перець, солодку паприку і сушений чебрець. Останню приправу можна додавати за бажанням, але з нею смак шашлику буде звучати набагато яскравіше!
Ретельно вимішайте фарш і помістіть в холодильник на 30-40 хвилин для охолодження. Потім знову вимісіть практично до білих сальних ниток, вбиваючи фарш в миску, щоб випустити повітря з нього і склеїти між собою. Якщо не вимішати охолоджений фарш, то шашлик буде спадати з шампура.
Розжарити мангал або гриль. Протріть шампура - вони повинні бути сухими. Візьміть в руку частина охолодженого фаршу. Стискаючи фарш в долоні, нанизати його на шампур рівномірно, залишаючи на заготівлі сліди своїх пальців. Якщо хочете отримати фактурний шашлик, то довірте цю справу чоловікові, так як сліди жіночих тоненьких пальчиків практично не видно.
Обсмажте кійма шашлик на мангалі до рум'яності. Пам'ятайте, що він повинен прожарітся і всередині, тому готуйте на середньому нагріві.
Подайте блюдо гарячим прямо до столу, доповнивши салатом зі свіжих овочів, соліннями або запеченими овочами. Смачного!