Рецепт Кійма шашлик фото

Кійма шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На природу
Гарячі страви, Шашлик

Тим, хто любить соковитий шашлик, але не любить великі шматки м'яса, можна запропонувати приготувати цю страву! "кийма" в перекладі означає - фарш. А отже і сама страва готується з перемеленого м'яса.

Перед приготуванням нанизані заготовки з охолодженим фаршем витримайте при кімнатній температурі близько 15 хвилин, інакше вони не прожаряться всередині. Слідкуйте за готовністю шашлику, в міру зарумянивания перевертайте шампури на іншу сторону.

  • Фарш м'ясний - 500 грам (з жирної баранини)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Чебрець сушений - 2 щіпки
  • Паприка мелена - 5 Щепоток
  • Червоний перець гострий - 2 щіпки (мелений)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
кійма шашлик - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
кійма шашлик - фото крок 2
У фарш з жирної баранини натріть на тертці з дрібними отворами очищений і промитий цибулю. За бажанням його можна подрібнити з м'ясом в м'ясорубці. Додайте відразу ж сіль, мелений чорний перець, мелений червоний перець, солодку паприку і сушений чебрець. Останню приправу можна додавати за бажанням, але з нею смак шашлику буде звучати набагато яскравіше!
кійма шашлик - фото крок 3
Ретельно вимішайте фарш і помістіть в холодильник на 30-40 хвилин для охолодження. Потім знову вимісіть практично до білих сальних ниток, вбиваючи фарш в миску, щоб випустити повітря з нього і склеїти між собою. Якщо не вимішати охолоджений фарш, то шашлик буде спадати з шампура.
кійма шашлик - фото крок 4
Розжарити мангал або гриль. Протріть шампура - вони повинні бути сухими. Візьміть в руку частина охолодженого фаршу. Стискаючи фарш в долоні, нанизати його на шампур рівномірно, залишаючи на заготівлі сліди своїх пальців. Якщо хочете отримати фактурний шашлик, то довірте цю справу чоловікові, так як сліди жіночих тоненьких пальчиків практично не видно.
кійма шашлик - фото крок 5
Обсмажте кійма шашлик на мангалі до рум'яності. Пам'ятайте, що він повинен прожарітся і всередині, тому готуйте на середньому нагріві.
кійма шашлик - фото крок 6
Подайте блюдо гарячим прямо до столу, доповнивши салатом зі свіжих овочів, соліннями або запеченими овочами. Смачного!

Схожі рецепти