Кекс з квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати цікавий рецепт для пісного меню. Кекс ми будемо готувати на основі консервованої квасолі, виходить дуже ситно і смачно.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати кекс з квасолі. За бажанням в начинку можна додати гриби. Дана кількість інгредієнтів розраховане на прямокутну форму розміром 18х8 см. Остиглий кекс можна використовувати в якості начинки для сендвічів.
- Квасоля консервована - 2 банки
- Мал - 2/3 склянки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Заголовок для палітурки - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в кекс, 1 ст.Л. - для обсипання дна і верху кексу)
- Часник гранульований - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Відваріть рис.
Наріжте цибулю тонкими пір'ям, моркву натріть на крупній тертці.
Обсмажте цибулю і моркву на сковороді.
Виделкою подрібніть квасоля до однорідного пюре.
Змішайте квасоля, овочі і рис разом. Додайте спеції, борошно і сіль за смаком.
Застелите форму пергаментом, на дно насипте трохи кукурудзяної муки.
Викладіть квасоляну суміш у форму і розрівняйте. Присипте верх кукурудзяним борошном. Розігрійте духовку до 175 градусів. Запікайте кекс 45 хвилин.
Кекс з квасолі готовий, смачного!