Кекс з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
З гарбуза виходить не тільки смачна каша, але і прекрасна випічка. Рекомендую всім цей простий рецепт приготування кексу з гарбуза. Дивіться, не пошкодуєте!
Я бачила багато рецептів випічки з гарбузом, навіть тих же кексів. Цей рецепт особливо до душі припав. Для приготування кексу з гарбуза нам знадобляться: невеликий шматочок стиглої гарбуза без насіння, волоські горіхи і цедра лимона. Ще можете за бажанням додати какао порошок - тоді кекс буде шоколадним. Смак гарбуза буде не сильним, але він приємно оттенит горішки і смак тесту.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 150 грам
- Цедра лимону - 1 штука
- Грецькі горіхи - 80 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно - 100 грам
- Гарбуз - 150 грам
Belk відділ Желтков.
В окремій мисці змішайте 3 жовтка, цукор (в т.Ч. Ванільний), щіпку солі і мелену корицю. Інгредієнти збийте міксером до однорідності, потім додайте розм'якшене вершкове масло. І ще раз все добре перемішайте.
В окремій мисці змішайте 3 жовтка, цукор (в т.Ч. Ванільний), щіпку солі і мелену корицю. Інгредієнти збийте міксером до однорідності, потім додайте розм'якшене вершкове масло. І ще раз все добре перемішайте.
Волоські горіхи промийте під водою і подрібніть ножем.
Лимон добре промийте. Зніміть цедру з одного лимона.
Лимон добре промийте. Зніміть цедру з одного лимона.
Гарбуз промийте під водою, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Додайте горіхи, цедру і гарбуз до збитою раніше масі. Все добре перемішайте.
Далі додайте просіяне борошно і розпушувач. Все добре перемішайте.
Білки збийте в щільну піну. Потім акуратно перекладіть їх в міску.Очень акуратно змішайте всі інгредієнти, перекладіть тісто в форму для випічки, змащену маслом. Випікайте протягом 35-40 хвилин, при 180 градусах.
Дайте кексу в формі охолонути, а потім діставайте його.
Ось такий кекс з гарбуза виходить в розрізі. Посипте цукровою пудрою перед подачею.
Смачного!