Кава по турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу пити міцну каву, то варіант, як приготувати каву по-турецьки, - це те, що вам потрібно. Пориньте в цей захоплюючий процес його приготування, вдихніть його аромат!
Цей рецепт кави по-турецьки нагадує про ті дні, коли його готували вранці, неспішно, спеціально вставши трохи раніше. Коли ж аромат цього міцного напою заповнював весь будинок, то на душі ставало радісно і трепетно від передчуття зустрічі з цим терпко-гіркуватим смаком. Таку каву не станеш пити величезними кружками, а тільки не поспішаючи і з маленьких кавових чашок.
- Кава - 2 чайних ложки
- Вода - 120 мілілітрів
- Цукор - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Візьміть кави самого дрібного помелу (або подрібніть кавові зерна самостійно, за допомогою кавомолки).
2. Влийте в турку очищену воду з розрахунку: одна ч.Л. Кави тонкого помелу на 60 мл. Води. Залиште місце для підняття пінки.
3. Якщо п'єте каву з цукром, спочатку покладіть його, а тільки потім всипте потрібну кількість змолоти каву.
4. Підготуйте пісок для приготування кави. Для цього в чавунну сковорідку насипте дренаж. Зверху засипте піском. Поставте на сильний вогонь. Після того, як розжариться пісок, поставте турку в центр сковорідки. Також можна використовувати найменшу конфорку, включивши найменший вогонь.
5. Кава буде прогріватися поступово. Коли зверху утворюється пінка, її не можна перемішувати.
6. Обдайте окропом чашечки. Слідкуйте за кавою: як тільки піна почне рости і з'являться перші бульбашки, швидко зніміть турку з вогню. Акуратно зніміть піну, розкладіть її по чашках.
7. Кава поверніть на вогонь. Як тільки він починає закипати, зніміть його з вогню. Повторіть так ще двічі. Кава готовий. Розлийте його по чашках. Дайте напою відстоятися секунд 30-40. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати каву по-турецьки, повторіть цей рецепт будинку і насолодитеся його неповторним ароматом і міцним смаком.