Картопляні крокети
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні крокети я найчастіше готую, коли у мене залишилося з вечора картопляне пюре. У розігрітому стані воно мені не подобається, а ось у вигляді невеликих пиріжків - то, що потрібно!
Сьогодні хочу поділитися з вами класичним варіантом, як приготувати картопляні крокети. Багато готують їх з різними начинками - з фаршем, грибами і сиром, але мені більше подобається чистий варіант крокетов з картопляного пюре, які можна подати до будь-якої страви. Такі картопляні пиріжки чудово підійдуть для швидкого перекусу, а на пікніку вони просто незамінні, адже підійдуть і до шашлику, і до овочів гриль.
- Картопляне пюре - 500 грам
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Куряче яйце - 1 штука
- Олія соняшникова - 150 мілілітрів (для смаження)
1. Картопляне пюре гарненько перетріть з яйцем, по необхідності додайте сіль. Можна також додати трохи дрібно рубаної зелені.
2. Пару столових ложок додайте в пюре і перемішайте, а в решту борошна будете вмочати крокети. Можна відразу додати все борошно в картопляне пюре (тоді маса вийде досить густий), тоді вмочати в борошно додатково не потрібно. До речі, перед смаженням крокети можна обваляти не в борошні, а в панірувальних сухарях.
3. Сформуйте невеликі овальні коржики, обваляйте їх у борошні. Гарненько розігрійте олію в сотейнику, обсмажте (я б навіть сказала - зваріть) крокети до рум'яної скоринки.
4. Картопляні крокети готові. Подавайте їх гарячими до будь-якого м'яса, птахи або салат. Смачного!