Картопля з рибою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Це більш корисна варіація страви «Fish& Чіпси », яке готую в духовці з мінімальною кількістю рослинного масла. Якщо цікавий рецепт, як приготувати картоплю з рибою в духовці, приступаємо!
Замість того, щоб обсмажувати все у фритюрі, можна запекти картоплю і рибу в духовці. Картопля перемажьте рослинним маслом і посоліть, а рибу обваляйте в панірувальних сухарях і запікайте. Подавайте рибу і картоплю в одній тарілці, прикрасивши свіжою зеленню.
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Картопля - 6 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Рибне філе - 950 грам (палтус, минтай, борсатися, пікша)
- Петрушка - 2-3 штук
1. Вимийте гарненько картопля, розріжте кожен на 6-8 частин. Викладіть часточки в миску, наливати 3 столовими ложками рослинного масла, приправити сіллю. Застеліть деко фольгою і змастіть столовою ложкою рослинного масла, викладіть картоплю.
2. Надішліть деко в розігрітий до 230 градусів духовку на 40 хвилин.
3. Як тільки поставили картоплю в духовку, приступайте до риби. Суху сковороду відправте на вогонь, додайте в неї панірувальні сухарі.
4. Обсмажуйте їх на середньому вогні 10-15 хвилин, потім приберіть сковороду з вогню.
5. Змішайте сухарі з сіллю, меленим перцем, столовою ложкою рослинного масла. Рибку наріжте невеликими шматочками і змастіть рослинною олією. Кожен шматочок обваляйте в сухарях.
6. Викладіть рибку на деко з фольгою і відправте в духовку за 15-20 хвилин до закінчення готовності риби. Перекладіть рибу і картоплю в одну тарілку і відразу подавайте до столу, прикрасивши зеленню.