Картопля з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Хочеться внести різноманітність в приготування звичайної картоплі? Спробуйте приготувати картоплю з лимонною цедрою.
Опис приготування:
Чудове оригінальне блюдо. Картоплю відварити «в мундирах», потім очистіть і поріжте великими скибочками. Поки картопля вариться, приготуйте заправку. Оливкова олія злегка збийте зі свіжим лимонним соком за допомогою віночка, потім додайте подрібнені петрушку і часник, цедру, сіль, перець і перемішайте. Складіть картоплю в каструлю, додайте заправку, накрийте кришкою і добре струсіть. Залиште хвилин на 20 просочитися і подавайте на стіл. Смачного!
- Картопля - 8 штук
- Лимон - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
Помийте картоплю і не очищаючи відваріть до готовності.
Помийте петрушку і наріжте тільки листя без стебел. Подрібніть часник.
Лимонно допомогу, зніміть цедру і вичавіть сік.
Оливкова олія злегка збийте з лимонним соком за допомогою віночка, потім додайте петрушку, часник, цедру, сіль і перець і перемішайте.
Картопля остудіть, очистіть і поріжте скибочками. Складіть в каструлю, додайте лимонну заправку, накрийте кришкою і добре струсіть. Залиште хвилин на 20 просочитися і подавайте на стіл.