Капуста з грибами в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дізнавшись, як приготувати капусту з грибами в горщику, ви більше не будете ламати голову над тим, як організувати пісний стіл або чим нагодувати гостей-вегетаріанців. Ситно, смачно, недорого - краса!
Опис приготування:
Сметанно-часниковий соус, свіжий житній хлібець, домашні соління і капуста з грибами в горщиках - ось яким уявляється мені класичний російський обід або вечерю в пісні дні. Так, напевно, не раз їли наші предки: влітку використовували свіжу капусту, взимку - квашену. Ну і грибочки, зрозуміла справа, то свіжі, то сушені… звичайно, під час посту деякі продукти з рецепта доводилося виключити, але смачно виходило навіть в цьому випадку!
Загалом, сподіваюся, що рецепт приготування капусти з грибами в горщику з покроковими фото допоможе вам без зайвого клопоту приготувати це чудове блюдо російської кухні!
- Капуста - 1 кілограм
- Гриби - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Сир твердий - 200 грам
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Коріандр мелений - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
У каструлі середніх розмірів закип'ятити воду. Капусту нашаткувати і опустити в підсолений окріп. Варити хвилин 10, після чого відкинути на друшляк. Відвар зберегти!
Нагріти сковороду з вершковим маслом і обсмажити гриби до золотистого кольору.
Дрібно нарізати цибулю (я, втім, іноді нарізаю і півкільцями).
Додати цибулю до грибів і смажити ще хвилин 5, поки він не почне зарумяніваться.
Посолити, додати спеції, перемішати.
Посолити, додати спеції, перемішати.
Розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому борошно.
Як тільки вона стане міняти колір, додати склянку молока і склянку капустяного відвару. Посолити, поперчити, посипати коріандром, ввести яйце і, постійно помішуючи, варити до легкого загустіння.
Горщики змастити олією, укласти в кожен трохи капусти, потім гриби, потім знову капусту.
Натерти на тертці сир.
Залити вміст горщиків соусом, посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 200 ° С духовку.
Готувати півгодини.
Готувати півгодини.
Готову страву подавати гарячим прямо в горщиках.
Це дуже смачно, спробуйте! :)
Це дуже смачно, спробуйте! :)