Канапе з бананом
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне канапе з бананом - ідеальна закуска під келих білого вина: сухого або ігристого. Приготувати таку ароматну закуску дуже просто, якщо у вас в наявності є багет, банан, сир і лимон.
Якщо у вас в наявності є смачні банани, шкірка яких потемніла, а всередині плоди залишилися свіжими і соковитими, то обов'язково приготуйте з ними канапе. Ця нехитра закуска створюється буквально за 5-10 хвилин і неодмінно сподобається до смаку вашим гостям.
- Банан - 1 штука
- Багет - 4 скибочки
- Твердий сир - 60 грам
- "сир Брі" - 30 грам
- Бринза - 40 грам
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Банан в канапе виступає в якості прошарку у вигляді пюре, тому, можна використовувати той плід, який перебував поруч з яблуками, але всередині залишився білим і соковитим. Очистіть банан від шкірки, розімніть його м'якоть в піалі і відразу ж полийте лимонним соком, інакше пюре потемніє від контакту з повітрям. До речі, лимонний сік ще й нівелює солодкість бананів.
Наріжте багет скибочками і змастити їх банановим пюре. Додати сіль.
Наріжте всі види сирів і викладіть їх на фруктовий шар в будь-якому порядку. За бажанням сири можна натерти на тертці.
Прикрасьте канапе свіжою зеленню і відразу ж подайте до столу, доповнивши келихами з смачним і ароматним вином.