Кальмари в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите закуски у фритюрі? Тоді я покажу, як приготувати кальмари в маслі, прекрасну хрустку закуску. Якщо до вас несподівано нагрянули гості, порадуйте їх швидкої закускою з кальмара.
Ця закуска добре поєднується з лимоном або ж будь-якими соусами на основі майонезу або грецького йогурту з зеленню і часником.
"фішка" конкретно цього рецепта в тому, що в кляр додається вино. Таким чином страва набуває прекрасний аромат.
- Кальмар - 2 штуки
- Куряче яйце - 1 штука
- Вино біле сухе - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
Тушки кальмара промийте, очистіть і наріжте кільцями. Кільця не робіть товщиною більше 7-8 міліметрів. В іншому випадку вони не зможуть прожаритися і будуть твердими. Кільця залийте окропом на 3-4 хвилини.
Тепер займіться приготуванням клярі. Для цього добре збийте яйце виделкою або вінчиком. До яйцю додайте вино, борошно і сіль з перцем за смаком. Все ретельно збийте.
Щоб кляр вийшов потрібної консистенції, тобто досить густим, можете додати в нього більше борошна. Акуратно занурюйте в кляр кожне кільце, а потім викладайте на сковороду. Зручніше за все робити це за допомогою вилки. Перед смаженням сковороду треба добре розжарити і налити туди рослинне масло так, щоб кільця були повністю в нього занурені. Смажте кальмари до апетитною золотистої скоринки.
Оскільки для обсмажування використовується дійсно багато масла, його надлишки необхідно прибрати з кілець. Для цього викладайте їх на тарілку, покриту паперовим рушником, щоб воно ввібрало масло. Подавати кальмари на стіл можна ще теплими або ж остиглими.