Рецепт Кальмари в маслі фото

Кальмари в маслі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Яйця , Кальмари
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл , День народження
Страви в клярі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Ви любите закуски у фритюрі? Тоді я покажу, як приготувати кальмари в маслі, прекрасну хрустку закуску. Якщо до вас несподівано нагрянули гості, порадуйте їх швидкої закускою з кальмара.

Опис приготування:

Ця закуска добре поєднується з лимоном або ж будь-якими соусами на основі майонезу або грецького йогурту з зеленню і часником.

"Фішка" конкретно цього рецепта в тому, що в кляр додається вино. Таким чином страва набуває прекрасний аромат.

  • Кальмар - 2 штуки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вино біле сухе - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
кальмари в маслі - фото крок 1
Тушки кальмара промийте, очистіть і наріжте кільцями. Кільця не робіть товщиною більше 7-8 міліметрів. В іншому випадку вони не зможуть прожаритися і будуть твердими. Кільця залийте окропом на 3-4 хвилини.
кальмари в маслі - фото крок 2
Тепер займіться приготуванням клярі. Для цього добре збийте яйце виделкою або вінчиком. До яйцю додайте вино, борошно і сіль з перцем за смаком. Все ретельно збийте.
кальмари в маслі - фото крок 3
Щоб кляр вийшов потрібної консистенції, тобто досить густим, можете додати в нього більше борошна. Акуратно занурюйте в кляр кожне кільце, а потім викладайте на сковороду. Зручніше за все робити це за допомогою вилки. Перед смаженням сковороду треба добре розжарити і налити туди рослинне масло так, щоб кільця були повністю в нього занурені. Смажте кальмари до апетитною золотистої скоринки.
кальмари в маслі - фото крок 4
Оскільки для обсмажування використовується дійсно багато масла, його надлишки необхідно прибрати з кілець. Для цього викладайте їх на тарілку, покриту паперовим рушником, щоб воно ввібрало масло. Подавати кальмари на стіл можна ще теплими або ж остиглими.

Схожі рецепти