Кальмари фрі
(покроковий рецепт з фото)
Є такі страви, які не можна, але дуже хочеться. Дозволяю їх собі вкрай рідко, але зате готую від щирого серця і дуже смачно. Наприклад, цей варіант. Чоловік і гості були в захваті! І ви спробуйте!
Подивіться, як приготувати кальмари фрі. Робити їх досить швидко, але рекомендую перед цим замаринувати морепродукти для кращого смаку. Ніяких складних дій немає. Саме клопітно буде - очистити кальмара, якщо він у вас цілий. В паніровці доданий гострий перець, так що соус підбирайте відповідний, так само гарний буде кетчуп. Закуска підійде під пиво.
- Кальмар - 500 грам (очищений)
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
1. Кальмари наріжте середніми шматочками. Для кращого смаку замочіть їх у лимонному соці на 30 хвилин.
2. Через відведений час, зробіть паніровці: змішайте борошно з перцем, сіллю і паприкою.
3. Розділи panirovku 2 миски. У третю влийте молоко.
4. Тепер кальмара умочіть в борошні, потім в молоці і в другій чашці борошна.
5. Розігрійте фритюр з маслом або каструлю. Обсмажте в ньому кальмарів протягом 3-х хвилин.
6. Потім з кальмарів приберіть зайве масло. Подавайте з соусом. Смачного!