Качка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Качка з яблуками - класичне новорічне і різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах, особливо - в Німеччині та Австрії. Якщо не знаєте, що приготувати на новий рік - спробуйте це!
Якщо вам потрібен перевірений рецепт, качка з яблуками по якому вийде гідної вашого святкового столу, то це - той рецепт. Качка в яблуках - одне з класичних поєднань, використовуваних в європейській кухні. Особливо качку з яблуками люблять німці, хоча, по суті, подібні страви є чи не у всіх країнах центральної та західної Європи. Там качка - рецепт з яблуками - це класичне традиційне блюдо на Різдво і Новий рік. У нас такої традиції поки немає, але чому б не спробувати прикрасити гарний домашнє свято таким відмінним блюдом? Треба сказати, чудовий рецепт - качка з яблуками виходить неймовірно смачною. Спробуйте!
- Качка - 1 штука( (вагою близько 2 кг))
- Яблука - 4-5 штук
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Цукор коричневий - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Спеції - 1 Чайна ложка (розмарин, орегано, прованські трави)
- Оцет яблучний - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Складові.
Обробляємо качку - виймаємо нутрощі, зрізаємо зайвий жир і шкіру, зрізаємо кінчики кісток.
У великій мисці змішуємо яблучний оцет, оливкова олія, сіль, перець і спеції.
Змащуємо качку вийшов маринадом. Ми залишаємо качку маринуватися на 4-6 годин в холодильнику, а ще краще - на ніч.
Коли качка замаринується - дістаємо її з холодильника і продовжуємо приготування. Яблука розрізаємо на четвертинки, вирізаємо з них серцевини.
Кладемо качку в форму для запікання. Частина яблук засовуємо всередину качки (скільки поміститься, інші розподіляємо по формі для запікання навколо качки.
Запікаємо приблизно 2 годин 190 градусах, не забуваючи щопівгодини поливати качку утворюється в формі соком і жирком.
Гарніром до страви послужать яблука, Запікати разом з качкою. Яблука, Запікати всередині качки, дуже смачні, тому їх подаємо без іншої обробки. А ось яблука, які запікалися поруч з качкою, необхідно нарізати невеликими скибочками для приготування окремого гарніру.
Беремо невеликий сотейник, викладаємо туди скибочки яблук, трохи жиру з форми для запікання (приблизно 2 ст.Л.), цукор і корицю. Готуємо на середньому вогні близько 5 хвилин.
Готову качку подаємо з приготованим яблучним гарніром і запеченими четвертинками яблук. Смачного!