Качка в чавунці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше ароматної качечки, приготовленої на свіжому повітрі в чавунці? Чудовим доповненням до неї стане картопля, який є прекрасним гарніром до птаха. Блюдо ситне і смачне!
Щоб приготувати смачну качечку, вам знадобиться чавунець. Їжа в цьому посуді виходить особливо соковитою, м'якою і ароматною. Не шкодуйте спецій, щоб качине м'ясо як слід їм просочилося. Як приготувати качку в чавунці, читайте в цьому рецепті.
- Ніжки качки - 2 штуки
- Картопля - 800 грам
- Імбир - 20 грам
- Часник - 10-12 зубчиків
- Чилі, кмин, бадьян, кардамон, обкладинка - За смаком
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Цибуля - 3 штуки
Качині ніжки з стегном вимийте і висушіть паперовими рушниками. Відріжте зайвий жир і шкіру. Зробіть на зовнішній стороні стегон глибокі надрізи.
Тепер підготуйте всі овочі, які будуть використовуватися в страві. Для цього очистіть моркву, цибуля і часник. Зніміть шкірку з картоплі. Бульби не повинні бути занадто великими.
Розведіть під баняків вогонь і розжарити посуд як слід. Викладіть в неї качині ніжки і обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки. Масло не потрібно, так як качка віддасть свій власний жирок.
Дістаньте шумівкою шматки качки, а в чавунець киньте обрізки качиного жиру і викладіть картоплю. Обсмажуйте його, постійно перевертаючи, близько п'яти-десяти хвилин до золотистого кольору.
Дістаньте обсмажену картоплю і покладіть до качиним ніжок. У залишках жиру пассеруйте до прозорості нарізану ріпчасту цибулю, покладіть до нього нарізану кружечками моркву і перець чилі.
Перекладіть до овочів обсмажені ніжки і картопля. Додайте всі спеції, в тому числі очищений і нарізаний пластинками імбир. Гасіть блюдо сорок хвилин до повної готовності.