Кабачки з медом
(покроковий рецепт з фото)
Барвиста, пікантна і легка в приготуванні закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Підійде і в свята, і в будні.
Мед здатний вершити чудеса не тільки зі здоров'ям, але і в кулінарії. Його приємний смак робить маринад для кабачків більш виразним і насиченим. Ви будете приємно здивовані отриманим результатом. Кабачки для цієї закуски вибирайте молоді, з тонкої і ніжної шкіркою і без освіти товстих насіння. Кабачки можна нарізати по різному - кружечками, брусками або слайсами. Головне, щоб нарізка була максимально тонка. Блюдо виходить неймовірно ароматне, соковите і спокусливе! Ідеально і як легка закуска, і як овочевий гарнір. Спробуйте!
- Кабачок - 250 грам (молодий)
- Морква - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ 1 щіпка)
- Рослинна олія - 25 мілілітрів
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 0, 5 Ст. Ложки
- Часник - 1 крапля
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Соус соєвий - 0, 5 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Мелений червоний перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Кабачки наріжте тонкими кружальцями або півкільцями, додайте 0, 5 немає. L. Солі, перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб вони пустили сік.
Моркву натріть на спеціальній тертці або наріжте тонкими брусочками. Додайте до моркви 1-2 дрібка солі, перемішайте і так же залиште на 30 хвилин, щоб вона пустила сік.
Тим часом приготуйте заправку. З'єднайте соєвий соус, мідь, перець, оцет і пропущений через прес часник. Ретельно перемішайте.
Потім промийте кабачки під холодною водою і відіжміть.
Відіжміть морква і додайте до кабачків.
Додайте до овочів подрібнену зелень.
Влийте підготовлену раннє заправку.
На сильному вогні розжарити рослинне масло до появи білого димку, зменшіть вогонь і додайте насіння кунжуту. Обсмажте їх близько 30 секунд до золотистого кольору і влийте суміш розпеченого масла і кунжуту до овочів.
Ретельно все перемішайте. Кабачки з медом готові.
Смачного!