Італійський кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кекс по італійськи - чиамбелла. Рецептів їх величезна кількість. Важлива деталь - це форма для випічки. Необхідно брати високу, круглу і з дірочкою посередині.
Готується кекс швидко, особливої вправності не потрібно. Чи впорається навіть недосвідчена господиня.
- Яйця - 3 штуки
- Вода - 120 мілілітрів
- Цукор - 220 грам
- Масло рослинне - 120 мілілітрів
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Збийте яйця з цукром в пишну піну.

Додайте масло, воду і добре збийте.

Змішайте борошно з розпушувачем. Додайте до рідкої частини. Добре збийте.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для кексу (діаметр 26-28 см) маслом. Вилийте тісто у форму. Поставте випікатися кекс на 45 хвилин в розігріту духовку.

Дістаньте готовий кекс з духовки.
Злегка охолодити.
Злегка охолодити.

Перекладіть випічку на дошку або блюдо. Повністю охолонути.

Готовий кекс подавайте до столу. Смачного!