Індичка в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Більшість з нас звикли до м'яса курки. Вона з'являється на наших столах і в будні дні, і в свята. Але іноді можна себе побалувати і купити дорожчу птицю. Наприклад, візьміть індичку.
І для того, щоб у вас вийшло ідеальне гаряче блюдо, ознайомтеся з тим, як приготувати індичку в духовці цілком. Її ми будемо фарширувати яблуками і цибулею, це дасть соковитість і додатковий смак м'яса. А ще трави з лимоном дадуть приголомшливий аромат. На гарнір підійде печена картопля або рис.
- Індичка велика - 1 штука
- Лимон - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Петрушка, гілочка - 5 штук(2 гілочки - на суміш, 3 гілочки - на подушку)
- Розмарин, гілочка - 2-3 штук
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Яблуко - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука

Індичку промийте та висушіть.

Зробіть суміш, якої будите натирати птицю. У мисці з'єднайте подрібнену петрушку і розмарин з м'яким вершковим маслом. Додайте пропущений через прес часник, сіль і перець. Натріть цедру одного лимона, а також вичавіть з нього сік. Влийте оливкова олія. Все перемішайте.

З індички витягніть нутрощі. Акуратно відокремте шкіру від м'яса в районі отвору.

Частина пряної суміші розподіліть під шкірою індички. Робіть це рівномірно.

Залишилася сумішшю натріть тушку птиці зовні.

Крупно наріжте яблука, лимон і очищену цибулю. Нафаршіруйте ними індичку. Пару часточок яблука і цибулі залиште для подушки.

На дно дека покладіть часточки яблук, лука і апельсина. Рівномірно розподіліть розмарин і петрушку. Зверху покладіть індичку. Зв'яжіть її ніжки і скріпіть отвір зубочистками або нитками.

Запікайте птицю при 180 градусах в духовці протягом 1, 5 годин.

Після цього полийте індичку соком з дека. Закрийте її фольгою, і знову відправте в духовку на 2 годину.

Подавайте індичку з гарніром, нарізаючи її шматочками. Смачного!