Рецепт Хрусткі картопляні млинці фото

Хрусткі картопляні млинці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі, Картопля
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Млинці

Така собі варіація на тему популярних картопляних дерунів. На відміну від них, картопля викладають на всю поверхню сковороди. Для вас рецепт, як приготувати хрусткі картопляні млинці.

Головний секрет хрусткої картоплі - це віджати всю рідину, тоді млинець вийде дійсно хрусткий. Млинці можна подавати на сніданок, наприклад, з яєчнею, а також зробити на обід, на вечерю або як перекус зі сметаною або томатним соусом. Їжте їх гарячими.

  • Рослинна олія - За смаком
  • Картопля - 450-500 грам
  • Сіль, перець - За смаком
хрусткі картопляні млинці - фото крок 1
1. Очистіть картоплю від шкірки і вимийте, потім натріть на крупній тертці або скористайтеся кухонною машиною.
хрусткі картопляні млинці - фото крок 2
2. Викладіть картопляну масу в марлю, складену в декілька разів.
хрусткі картопляні млинці - фото крок 3
3. Гарненько відіжміть картопля від вологи, посоліть і поперчіть картопля, перемішайте.
хрусткі картопляні млинці - фото крок 4
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, розділіть картопляну масу на 4 частини і викладіть одну частину на розігріту поверхню, розрівняйте виделкою в один шар.
хрусткі картопляні млинці - фото крок 5
5. Через кілька хвилин підніміть край і подивіться, НЕ присмажилася чи сторона.
хрусткі картопляні млинці - фото крок 6
6. Акуратно переверніть деруни на іншу сторону і обсмажуйте до рум'яної скоринки.
хрусткі картопляні млинці - фото крок 7
7. Подавайте хрусткі млинці відразу після обсмажування.

Схожі рецепти