Хрусткі картопляні млинці
(покроковий рецепт з фото)
Така собі варіація на тему популярних картопляних дерунів. На відміну від них, картопля викладають на всю поверхню сковороди. Для вас рецепт, як приготувати хрусткі картопляні млинці.
Головний секрет хрусткої картоплі - це віджати всю рідину, тоді млинець вийде дійсно хрусткий. Млинці можна подавати на сніданок, наприклад, з яєчнею, а також зробити на обід, на вечерю або як перекус зі сметаною або томатним соусом. Їжте їх гарячими.
- Рослинна олія - За смаком
- Картопля - 450-500 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Очистіть картоплю від шкірки і вимийте, потім натріть на крупній тертці або скористайтеся кухонною машиною.
2. Викладіть картопляну масу в марлю, складену в декілька разів.
3. Гарненько відіжміть картопля від вологи, посоліть і поперчіть картопля, перемішайте.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, розділіть картопляну масу на 4 частини і викладіть одну частину на розігріту поверхню, розрівняйте виделкою в один шар.
5. Через кілька хвилин підніміть край і подивіться, НЕ присмажилася чи сторона.
6. Акуратно переверніть деруни на іншу сторону і обсмажуйте до рум'яної скоринки.
7. Подавайте хрусткі млинці відразу після обсмажування.