Рецепт Хінкалі з зеленню фото

Хінкалі з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, М'ясо, Зелень
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком, Хінкалі

Усім шанувальникам грузинської кухні це блюдо напевно знайоме. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати хінкалі з зеленню, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт.

1. Для початку необхідно просіяти борошно і краще зробити це двічі. Близько 400 грам борошна викласти в глибоку миску і з'єднати з сіллю і рослинним маслом. Як випливає все перемішати.

2. Тонкою цівкою влити дуже холодну воду і почати активно замішувати тісто. Чим ретельніше буде вимішати тісто, тим ніжніше і смачніше будуть хінкалі з зеленню в домашніх умовах. Хвилин через 5 залишити тісто, накривши рушником.

3. Потім можна додати відсутню борошно, щоб вийшло круте, але еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або пакет і відправити в холодильник на 15-25 хвилин.

4. Для приготування фаршу необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку.

5. Очищену цибулину нарізати дуже дрібно і додати в фарш.

6. Окрему увагу слід приділити спецій. Koriandr, перець, зиру і сіль потрібно розтовкти в ступці з часником до однорідності. Додати до м'яса.

7. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізати і відправити в фарш. Все як слід перемішати.

8. В рецепт приготування хінкалі з зеленню необхідно використовувати бульйон або чисту воду, щоб начинка була соковита.

9. Невеликий шматочок тесту треба розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати кружальця. В середину вкласти начинку і акуратно загорнути краї.

10. Готувати хінкалі краще на пару, але підійде і звичайна каструля з підсоленою водою.

11. При подачі доповнить цей простий рецепт хінкалі з зеленню сметанний соус, який підкреслить смак страви.


  • Вода - 200 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 800 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • М'ясо - 800 грам (баранина + яловичина )
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп, м'ята)
  • Зіра - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Перець - За смаком
1. Для початку необхідно просіяти борошно і краще зробити це двічі. Близько 400 грам борошна викласти в глибоку миску і з'єднати з сіллю і рослинним маслом. Як випливає все перемішати.

2. Тонкою цівкою влити дуже холодну воду і почати активно замішувати тісто. Чим ретельніше буде вимішати тісто, тим ніжніше і смачніше будуть хінкалі з зеленню в домашніх умовах. Хвилин через 5 залишити тісто, накривши рушником.

3. Потім можна додати відсутню борошно, щоб вийшло круте, але еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або пакет і відправити в холодильник на 15-25 хвилин.

4. Для приготування фаршу необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку.

5. Очищену цибулину нарізати дуже дрібно і додати в фарш.

6. Окрему увагу слід приділити спецій. Koriandr, перець, зиру і сіль потрібно розтовкти в ступці з часником до однорідності. Додати до м'яса.

7. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізати і відправити в фарш. Все як слід перемішати.

8. В рецепт приготування хінкалі з зеленню необхідно використовувати бульйон або чисту воду, щоб начинка була соковита.

9. Невеликий шматочок тесту треба розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати кружальця. В середину вкласти начинку і акуратно загорнути краї.

10. Готувати хінкалі краще на пару, але підійде і звичайна каструля з підсоленою водою.

11. При подачі доповнить цей простий рецепт хінкалі з зеленню сметанний соус, який підкреслить смак страви.

Схожі рецепти