Хінкалі з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам грузинської кухні це блюдо напевно знайоме. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати хінкалі з зеленню, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт.
1. Для початку необхідно просіяти борошно і краще зробити це двічі. Близько 400 грам борошна викласти в глибоку миску і з'єднати з сіллю і рослинним маслом. Як випливає все перемішати.
2. Тонкою цівкою влити дуже холодну воду і почати активно замішувати тісто. Чим ретельніше буде вимішати тісто, тим ніжніше і смачніше будуть хінкалі з зеленню в домашніх умовах. Хвилин через 5 залишити тісто, накривши рушником.
3. Потім можна додати відсутню борошно, щоб вийшло круте, але еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або пакет і відправити в холодильник на 15-25 хвилин.
4. Для приготування фаршу необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку.
5. Очищену цибулину нарізати дуже дрібно і додати в фарш.
6. Окрему увагу слід приділити спецій. Koriandr, перець, зиру і сіль потрібно розтовкти в ступці з часником до однорідності. Додати до м'яса.
7. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізати і відправити в фарш. Все як слід перемішати.
8. В рецепт приготування хінкалі з зеленню необхідно використовувати бульйон або чисту воду, щоб начинка була соковита.
9. Невеликий шматочок тесту треба розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати кружальця. В середину вкласти начинку і акуратно загорнути краї.
10. Готувати хінкалі краще на пару, але підійде і звичайна каструля з підсоленою водою.
11. При подачі доповнить цей простий рецепт хінкалі з зеленню сметанний соус, який підкреслить смак страви.
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- М'ясо - 800 грам (баранина + яловичина )
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Бульйон - 200 мілілітрів
- Зелень - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп, м'ята)
- Зіра - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Перець - За смаком
2. Тонкою цівкою влити дуже холодну воду і почати активно замішувати тісто. Чим ретельніше буде вимішати тісто, тим ніжніше і смачніше будуть хінкалі з зеленню в домашніх умовах. Хвилин через 5 залишити тісто, накривши рушником.
3. Потім можна додати відсутню борошно, щоб вийшло круте, але еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або пакет і відправити в холодильник на 15-25 хвилин.
4. Для приготування фаршу необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку.
5. Очищену цибулину нарізати дуже дрібно і додати в фарш.
6. Окрему увагу слід приділити спецій. Koriandr, перець, зиру і сіль потрібно розтовкти в ступці з часником до однорідності. Додати до м'яса.
7. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізати і відправити в фарш. Все як слід перемішати.
8. В рецепт приготування хінкалі з зеленню необхідно використовувати бульйон або чисту воду, щоб начинка була соковита.
9. Невеликий шматочок тесту треба розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати кружальця. В середину вкласти начинку і акуратно загорнути краї.
10. Готувати хінкалі краще на пару, але підійде і звичайна каструля з підсоленою водою.
11. При подачі доповнить цей простий рецепт хінкалі з зеленню сметанний соус, який підкреслить смак страви.