Рецепт Хінкалі з зеленню фото

Хінкалі з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , М'ясо , Зелень
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком , Хінкалі
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Усім шанувальникам грузинської кухні це блюдо напевно знайоме. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати хінкалі з зеленню, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт.

Опис приготування:

1. Для початку необхідно просіяти борошно і краще зробити це двічі. Близько 400 грам борошна викласти в глибоку миску і з'єднати з сіллю і рослинним маслом. Як випливає все перемішати.

2. Тонкою цівкою влити дуже холодну воду і почати активно замішувати тісто. Чим ретельніше буде вимішати тісто, тим ніжніше і смачніше будуть хінкалі з зеленню в домашніх умовах. Хвилин через 5 залишити тісто, накривши рушником.

3. Потім можна додати відсутню борошно, щоб вийшло круте, але еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або пакет і відправити в холодильник на 15-25 хвилин.

4. Для приготування фаршу необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку.

5. Очищену цибулину нарізати дуже дрібно і додати в фарш.

6. Окрему увагу слід приділити спецій. Koriandr, перець, зиру і сіль потрібно розтовкти в ступці з часником до однорідності. Додати до м'яса.

7. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізати і відправити в фарш. Все як слід перемішати.

8. В рецепт приготування хінкалі з зеленню необхідно використовувати бульйон або чисту воду, щоб начинка була соковита.

9. Невеликий шматочок тесту треба розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати кружальця. В середину вкласти начинку і акуратно загорнути краї.

10. Готувати хінкалі краще на пару, але підійде і звичайна каструля з підсоленою водою.

11. При подачі доповнить цей простий рецепт хінкалі з зеленню сметанний соус, який підкреслить смак страви.


  • Вода - 200 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 800 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • М'ясо - 800 грам (баранина + яловичина )
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп, м'ята)
  • Зіра - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Перець - За смаком
1. Для початку необхідно просіяти борошно і краще зробити це двічі. Близько 400 грам борошна викласти в глибоку миску і з'єднати з сіллю і рослинним маслом. Як випливає все перемішати.

2. Тонкою цівкою влити дуже холодну воду і почати активно замішувати тісто. Чим ретельніше буде вимішати тісто, тим ніжніше і смачніше будуть хінкалі з зеленню в домашніх умовах. Хвилин через 5 залишити тісто, накривши рушником.

3. Потім можна додати відсутню борошно, щоб вийшло круте, але еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку або пакет і відправити в холодильник на 15-25 хвилин.

4. Для приготування фаршу необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку.

5. Очищену цибулину нарізати дуже дрібно і додати в фарш.

6. Окрему увагу слід приділити спецій. Koriandr, перець, зиру і сіль потрібно розтовкти в ступці з часником до однорідності. Додати до м'яса.

7. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарізати і відправити в фарш. Все як слід перемішати.

8. В рецепт приготування хінкалі з зеленню необхідно використовувати бульйон або чисту воду, щоб начинка була соковита.

9. Невеликий шматочок тесту треба розкачати на присипаної борошном поверхні і вирізати кружальця. В середину вкласти начинку і акуратно загорнути краї.

10. Готувати хінкалі краще на пару, але підійде і звичайна каструля з підсоленою водою.

11. При подачі доповнить цей простий рецепт хінкалі з зеленню сметанний соус, який підкреслить смак страви.

Схожі рецепти