Халва з насіння
(покроковий рецепт з фото)
Смачна східні солодощі до чаю з насіння соняшнику - це смак, знайомий кожному. Приготуйте ці ласощі вдома, і воно вийде набагато ароматні, корисніше і смачніше, ніж магазинний аналог.
Смачне, солодке і дуже калорійне ласощі, халву з насіння, люблять все. Але не всі знають, що цю східну солодкість дуже легко можна приготувати вдома. Рецепт приготування халви з насіння простий і доступний. У цьому рецепті вказано базовий склад продуктів. Ви можете злегка змінювати склад, додавати в халву подрібнені горішки або родзинки.
Дивіться, як приготувати халву з насіння!
- Насіння - 200 грам (очищені)
- Висівки - 50 грам (будь-які)
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Мед - 3-4 Ст. Ложок (краще рідкий)
Очищені від лушпиння насіння висипаємо на суху сковороду і ставимо на плиту.
На вогні трохи більше середнього обсмажуємо насіння до красивого золотистого кольору і ні в якому разі не відходьте від плити. Насіння потрібно перемішувати.
Приблизно третина насіння відсипатися в іншу ємність, а решта відправляємо в блендер.
І перебиваємо практично до борошна.
На суху сковороду насипаємо висівки.
І обсмажуємо, весь час помішуючи, до легкого золотистого кольору.
Насипаємо в миску подрібнені й цілі насіння і висівки.
Додаємо рослинне масло і мед. Якщо не хочете мед, тоді доведеться зварити сироп з половини склянки цукру і 40-50 мл води.
Ретельно перемішану халвового масу викладаємо в будь-яку ємність, застелену харчовою плівкою. І дуже добре трамбуємо.
Відправимо халву в холодильник, нехай застигне. Потім дістаємо, нарізаємо і насолоджуємося.