Гуляш з вершками
(покроковий рецепт з фото)
М'яке і соковите м'ясо в поєднанні з ніжною вершковою підливою - це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру. А приготувати цю страву зовсім нескладно.
Цей гуляш трохи відрізняється від традиційного, в ньому не використовується томатна паста. Але цей варіант гуляшу теж смачний, з ніжним вершковим смаком. Такий гуляш підходить до будь-якого гарніру і сподобається і дорослим, і дітям. Спробуйте приготувати цю страву, а цей рецепт приготування гуляшу з вершками вам допоможе. Удачі і приємного апетиту!
- Яловичина або свинина - 600 грам
- Солоний огірок - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершки 20% - 200 грам
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1/2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями.
У глибокій сковороді розігріваємо олію і мед і обсмажуємо в цій суміші шматочки м'яса до легкого рум'янцю. Викладаємо до м'яса цибулю.
Обсмажуємо м'ясо з цибулею хвилини 3-4.
Доливаємо на сковороду до м'яса приблизно 2 склянки води, солимо, додаємо перець і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 40-45. Якщо у вас свинина - до декількох хвилин 30. Потім додати лавровий лист і, якщо хочете, ароматні сухі трави.
Солоні огірки нарізати тонкою соломкою і додати до м'яса, гасити хвилин 10.
У вершках розвести гірчицю і борошно. Добре розмішати, щоб не було грудочок.
Тонкою цівкою вливаємо вершково-борошняну суміш до м'яса, весь час помішувати. Доводимо до кипіння і тушкуємо хвилин 5. Пробуємо гуляш, якщо треба - додаємо сіль.