Гуляш з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую простий рецепт смачного гарячого страви з ніжним курячим м'ясом, тушкованим з томатною пастою і овочами. Покажу і розповім, як приготувати гуляш з курячої грудки на обід або вечерю.
Гуляш можна готувати не тільки з яловичини, але і з курки, індички або свинини. Для приготування гуляшу з курячої грудки нам знадобиться половинка великої грудки, одна середня морквина, дві невеликі цибулини (або одна теж середня). Томатну пасту при бажанні можете замінити на справжні томати. Дивіться далі рецепт.
- Куряча грудка - 0, 5 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Томатна паста - 1, 5-2 чайних ложки
- Борошно - 0, 75 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Курячі грудки промийте і поріжте на довгасті шматочки. Відокремте кісткове філе, кістка курячої грудки нам не знадобиться.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте курку злегка, хвилин 5, з двох боків, приправити сіллю.
Поки курка смажиться, поріжте моркву і цибулю. Цибуля можете порізати кубиками або четвертинками. А морквину краще нарізати соломкою або взагалі на тертці натерти.
Додайте цибулю до курки. Обсмажте, поки він не стане м'яким.
Потім додайте моркву, перемішайте, обсмажуйте до м'якості морквини.
Покладіть томатну пасту, перемішайте і тушкуйте пару хвилин. Можете додати столову ложку води за бажанням.
Далі підходить черга борошна, гарненько її перемішайте з куркою.
Заключний етап - гасіння. Додайте воду, можна і бульйон (курячий або овочевий), приблизно чашку. Вода повинна покрити курку, але не повністю.
Додайте спеції ваші улюблені. Гасіть при закритій кришці хвилин 15.
Готовий гуляш з курячої грудки подавати можете з зеленню і будь-яким гарніром. Дуже добре він поєднується з картоплею або макаронами. Смачного!