Рецепт Груші у власному соку фото

Груші у власному соку
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для того, щоб поставити груші у власному соку на зиму вам знадобиться лише щіпка лимонної кислоти, банки води. Ну і груші, звичайно! Фрукти краще брати нестиглі, середнього розміру.

Опис приготування:

Консервувати груші слід незрілими. Виберіть щільні красиві плоди з тонкою шкіркою. Якщо шкіра товста, то її треба тонко зрізати. Великі груші розріжте навпіл або на чотири часточки, видаліть пошкоджені місця, плодоніжки і насіннєві коробки.

Дрібні консервуйте цілком.

Я намагаюся в одну банку укласти рівні за розмірами груші, так виглядає красивіше та й консервуються груші рівномірно.

Отже, простий рецепт груш у власному соку виглядає наступним чином.

1. Промийте груші, відберіть великі і дрібні плоди. Великі розріжте, зніміть шкірку, виріжте плодоніжки, насіннєву коробку. Якщо є пошкоджені місця - видаліть їх. Рекомендується все це проробляти ножем з нержавіючої сталі.

2. Очищені груші треба бланшувати. Приготуйте розчин води і лимонної кислоти (з 1 літр води - 1 грам лимонної кислоти). Бланшируйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, невеликим грушам вистачить і п'яти хвилинок.

3. Відразу ж після бланшування покладіть груші в миску з холодною водою.

4. Охолоджені груші розмістіть по заздалегідь підготовленим чистим і сухим банкам, залийте окропом. Додайте лимонної кислоти: 0, 5 грам кислоти на півлітрову банку, 1 грам - на літрову.

5. Банки з грушами, водою і лимонною кислотою накрийте (але не закривайте і не закочуйте! ) кришками і простерилизуйте в киплячій воді. Півлітрові банки стерилізуються протягом 15 хвилин, літрові - протягом 20 хвилин.

6. Простерилізовані банки з грушами у власному соку закатати, переверніть на ковдру і укутайте. Залиште до повного охолодження, а потім перенесіть в прохолодне темне місце.

Смачного!

  • Груші - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 1 грам (з 1 літр води)
Консервувати груші слід незрілими. Виберіть щільні красиві плоди з тонкою шкіркою. Якщо шкіра товста, то її треба тонко зрізати. Великі груші розріжте навпіл або на чотири часточки, видаліть пошкоджені місця, плодоніжки і насіннєві коробки.

Дрібні консервуйте цілком.

Я намагаюся в одну банку укласти рівні за розмірами груші, так виглядає красивіше та й консервуються груші рівномірно.

Отже, простий рецепт груш у власному соку виглядає наступним чином.

1. Промийте груші, відберіть великі і дрібні плоди. Великі розріжте, зніміть шкірку, виріжте плодоніжки, насіннєву коробку. Якщо є пошкоджені місця - видаліть їх. Рекомендується все це проробляти ножем з нержавіючої сталі.

2. Очищені груші треба бланшувати. Приготуйте розчин води і лимонної кислоти (з 1 літр води - 1 грам лимонної кислоти). Бланшируйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, невеликим грушам вистачить і п'яти хвилинок.

3. Відразу ж після бланшування покладіть груші в миску з холодною водою.

4. Охолоджені груші розмістіть по заздалегідь підготовленим чистим і сухим банкам, залийте окропом. Додайте лимонної кислоти: 0, 5 грам кислоти на півлітрову банку, 1 грам - на літрову.

5. Банки з грушами, водою і лимонною кислотою накрийте (але не закривайте і не закочуйте! ) кришками і простерилизуйте в киплячій воді. Півлітрові банки стерилізуються протягом 15 хвилин, літрові - протягом 20 хвилин.

6. Простерилізовані банки з грушами у власному соку закатати, переверніть на ковдру і укутайте. Залиште до повного охолодження, а потім перенесіть в прохолодне темне місце.

Смачного!

Схожі рецепти