Грибний суп з поберезовіков
(покроковий рецепт з фото)
Грибний суп з підберезників мало чим поступається аналогічному страви з «благородних» білих грибів. І це не дивно, адже підберезник - один з найсмачніших трубчастих грибів.
Традиційно вважається, що підберезники найкраще підходять для смаження. Поширена також думка, що в їжу придатна тільки м'ясиста капелюшок підберезники, а жорстким ніжки - немає. Я сподіваюся, що цей простий рецепт приготування грибного супу з підберезників переконає вас у зворотному і по тому, і по іншому пункту.
1. Гриби чистимо від бруду налиплого лісової потерті, зрізаємо всі пошкоджені місця, відокремлюємо червиві - їх можна або вимочити в солоній воді, а потім використовувати в їжу, або викинути, якщо не шкода. Заливаємо тонко нарізані гриби (як капелюшки, так і ніжки) холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, а через пару хвилин відкидаємо на друшляк. Чи не боїмося того, що гриби потемніли - це природний процес.
2. Набираємо в каструлю ще води, ставимо на вогонь, коли закипить - відправляємо в неї очищену цибулину.
3. Припускаємо гриби в рослинному маслі з дрібно нарізаною цибулею і морквою.
4. Викладаємо гриби, цибулю і моркву в киплячу воду (приблизно полполовніка води відбираємо в окрему ємність, а зварену цибулину виймаємо і викидаємо).
5. Через 5 хвилин туди ж, в каструлю, відправляємо нарізану улюбленим способом картопля.
6. Солимо. Нехай суп покипит ще хвилин 10-15 на повільному вогні під закритою кришкою. Після цього заправляємо його попередньо відвареної гречкою, вимикаємо плиту.
7. Коли поверхня заспокоїться і перестане кипіти, розтерті яєчні жовтки, збиті з вершками і борошном, а також спеції змішуємо з тим невеликою кількістю відвару, яке ми відібрали, і виливаємо в суп. Ретельно перемішуємо, слідувати, щоб не було грудочок.
8. Посипаємо суп нарубаного зеленню петрушки і часником, подаємо на стіл з грінками з чорного хліба і тертим сиром.
Суп виходить ситним, наваристим, пахучим - словом, дуже смачним! вітаю - тепер ви знаєте, як приготувати грибний суп з підберезників, і в вашому кулінарному арсеналі одним класним рецептом більше
- Підберезники - 600 грам
- Вода - 1, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Гречка - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 4 штуки
- Жовтки - 2 штуки
- Вершки - 150 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець духмяний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист мелений - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 20 чайних ложки
- Петрушка - За смаком
- Часник - 4 зубчики
1. Гриби чистимо від бруду налиплого лісової потерті, зрізаємо всі пошкоджені місця, відокремлюємо червиві - їх можна або вимочити в солоній воді, а потім використовувати в їжу, або викинути, якщо не шкода. Заливаємо тонко нарізані гриби (як капелюшки, так і ніжки) холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, а через пару хвилин відкидаємо на друшляк. Чи не боїмося того, що гриби потемніли - це природний процес.
2. Набираємо в каструлю ще води, ставимо на вогонь, коли закипить - відправляємо в неї очищену цибулину.
3. Припускаємо гриби в рослинному маслі з дрібно нарізаною цибулею і морквою.
4. Викладаємо гриби, цибулю і моркву в киплячу воду (приблизно полполовніка води відбираємо в окрему ємність, а зварену цибулину виймаємо і викидаємо).
5. Через 5 хвилин туди ж, в каструлю, відправляємо нарізану улюбленим способом картопля.
6. Солимо. Нехай суп покипит ще хвилин 10-15 на повільному вогні під закритою кришкою. Після цього заправляємо його попередньо відвареної гречкою, вимикаємо плиту.
7. Коли поверхня заспокоїться і перестане кипіти, розтерті яєчні жовтки, збиті з вершками і борошном, а також спеції змішуємо з тим невеликою кількістю відвару, яке ми відібрали, і виливаємо в суп. Ретельно перемішуємо, слідувати, щоб не було грудочок.
8. Посипаємо суп нарубаного зеленню петрушки і часником, подаємо на стіл з грінками з чорного хліба і тертим сиром.
Суп виходить ситним, наваристим, пахучим - словом, дуже смачним! вітаю - тепер ви знаєте, як приготувати грибний суп з підберезників, і в вашому кулінарному арсеналі одним класним рецептом більше