Рецепт Грибний суп з поберезовіков фото

Грибний суп з поберезовіков
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Підберезники
Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Грибний суп з підберезників мало чим поступається аналогічному страви з «благородних» білих грибів. І це не дивно, адже підберезник - один з найсмачніших трубчастих грибів.

Опис приготування:

Традиційно вважається, що підберезники найкраще підходять для смаження. Поширена також думка, що в їжу придатна тільки м'ясиста капелюшок підберезники, а жорстким ніжки - немає. Я сподіваюся, що цей простий рецепт приготування грибного супу з підберезників переконає вас у зворотному і по тому, і по іншому пункту.

1. Гриби чистимо від бруду налиплого лісової потерті, зрізаємо всі пошкоджені місця, відокремлюємо червиві - їх можна або вимочити в солоній воді, а потім використовувати в їжу, або викинути, якщо не шкода. Заливаємо тонко нарізані гриби (як капелюшки, так і ніжки) холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, а через пару хвилин відкидаємо на друшляк. Чи не боїмося того, що гриби потемніли - це природний процес.

2. Набираємо в каструлю ще води, ставимо на вогонь, коли закипить - відправляємо в неї очищену цибулину.

3. Припускаємо гриби в рослинному маслі з дрібно нарізаною цибулею і морквою.

4. Викладаємо гриби, цибулю і моркву в киплячу воду (приблизно полполовніка води відбираємо в окрему ємність, а зварену цибулину виймаємо і викидаємо).

5. Через 5 хвилин туди ж, в каструлю, відправляємо нарізану улюбленим способом картопля.

6. Солимо. Нехай суп покипит ще хвилин 10-15 на повільному вогні під закритою кришкою. Після цього заправляємо його попередньо відвареної гречкою, вимикаємо плиту.

7. Коли поверхня заспокоїться і перестане кипіти, розтерті яєчні жовтки, збиті з вершками і борошном, а також спеції змішуємо з тим невеликою кількістю відвару, яке ми відібрали, і виливаємо в суп. Ретельно перемішуємо, слідувати, щоб не було грудочок.

8. Посипаємо суп нарубаного зеленню петрушки і часником, подаємо на стіл з грінками з чорного хліба і тертим сиром.

Суп виходить ситним, наваристим, пахучим - словом, дуже смачним! вітаю - тепер ви знаєте, як приготувати грибний суп з підберезників, і в вашому кулінарному арсеналі одним класним рецептом більше


  • Підберезники - 600 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Гречка - 100 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Картопля - 4 штуки
  • Жовтки - 2 штуки
  • Вершки - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Перець духмяний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 20 чайних ложки
  • Петрушка - За смаком
  • Часник - 4 зубчики
Традиційно вважається, що підберезники найкраще підходять для смаження. Поширена також думка, що в їжу придатна тільки м'ясиста капелюшок підберезники, а жорстким ніжки - немає. Я сподіваюся, що цей простий рецепт приготування грибного супу з підберезників переконає вас у зворотному і по тому, і по іншому пункту.

1. Гриби чистимо від бруду налиплого лісової потерті, зрізаємо всі пошкоджені місця, відокремлюємо червиві - їх можна або вимочити в солоній воді, а потім використовувати в їжу, або викинути, якщо не шкода. Заливаємо тонко нарізані гриби (як капелюшки, так і ніжки) холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, а через пару хвилин відкидаємо на друшляк. Чи не боїмося того, що гриби потемніли - це природний процес.

2. Набираємо в каструлю ще води, ставимо на вогонь, коли закипить - відправляємо в неї очищену цибулину.

3. Припускаємо гриби в рослинному маслі з дрібно нарізаною цибулею і морквою.

4. Викладаємо гриби, цибулю і моркву в киплячу воду (приблизно полполовніка води відбираємо в окрему ємність, а зварену цибулину виймаємо і викидаємо).

5. Через 5 хвилин туди ж, в каструлю, відправляємо нарізану улюбленим способом картопля.

6. Солимо. Нехай суп покипит ще хвилин 10-15 на повільному вогні під закритою кришкою. Після цього заправляємо його попередньо відвареної гречкою, вимикаємо плиту.

7. Коли поверхня заспокоїться і перестане кипіти, розтерті яєчні жовтки, збиті з вершками і борошном, а також спеції змішуємо з тим невеликою кількістю відвару, яке ми відібрали, і виливаємо в суп. Ретельно перемішуємо, слідувати, щоб не було грудочок.

8. Посипаємо суп нарубаного зеленню петрушки і часником, подаємо на стіл з грінками з чорного хліба і тертим сиром.

Суп виходить ситним, наваристим, пахучим - словом, дуже смачним! вітаю - тепер ви знаєте, як приготувати грибний суп з підберезників, і в вашому кулінарному арсеналі одним класним рецептом більше

Схожі рецепти