Гречана каша з томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
У холодильнику не виявилося кетчупу або майонезу, підливи або м'яса? Не знаю, з чим подати гарнір з гречки? Розповім про простому і доступному варіанті, як приготувати гречану кашу з томатним соусом.
Томатний соус в домашніх умовах зробити дуже просто. Якщо у вас є солодкий або гострий перець, можете сміливо використовувати його. А також можна додати свіжу зелень: базилік, кріп, петрушку, а можна обійтися сушеної. Смачне і просте блюдо для вечері або обіду всієї родини.
- Гречка - 150 грам
- Помідори - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
1. Почистіть і подрібніть часник.
2. Помийте помідор, поріжте його великими шматочками.
3. Розігрійте сковороду з 2-ма столовими ложками оливкової олії на середньому вогні, додайте в неї часник і готуйте півхвилини.
4. Потім додайте в сковороду помідори.
5. Готуйте 20 хвилин на середньому вогні, часто помішуючи. Зніміть з вогню.
6. Варіть гречку протягом 20 хвилин. Попередньо можете промити крупу і настояти її в воді.
7. Промийте приготовлену гречку під холодною водою.
8. Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте в неї гречку і обсмажте до золотистої скоринки.
9. Додайте в каструлю з гречкою раніше приготований томатний соус.
10. Ретельно перемішайте і готуйте 5-7 хвилин.
11. Прикрасьте блюдо свіжим томатом і подавайте до столу.