Говяжий гуляш
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш - це традиційне угорське блюдо. Воно вже давно стало візитною карткою цієї країни. Ви можете спробувати гуляш в будь-якому угорському кафе, а можете приготувати його у себе вдома.
Щоб приготувати смачний гуляш, не забудьте обсмажити шматочки яловичини в свинячому жирі. Інакше вона буде жорсткою і не такий ароматної. Чим довше буде гаситися гуляш, тим м'ясо буде м'якшим. Але стежте, щоб не розварилася картопля. Хочете дізнатися, як приготувати яловичий гуляш? Прочитайте цей рецепт.
- Яловичина - 700 грам
- Шпик свинячий - 100 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - За смаком
- Помідори - 4 штуки
- Перець червоний солодкий - 2 штуки
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 2 Ст. Ложки
- Мелена паприка - 2 Ст. Ложки
- Мелений чилі - 1 Чайна ложка
- Перець чилі свіжий, селера - За смаком
Шматок яловичини без кістки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Потім зачистите його від плівок і жилок, наріжте великими шматками.
Шпик або смалець наріжте дрібними кубиками і викладіть його в сковорідку. Обсмажуйте смалець до тих пір, поки з нього не витопиться весь жир.
Шматки яловичини викладіть в сковорідку з салом і обсмажте їх до золотистого кольору, постійно помішуючи. Потім шматочки м'яса перекладіть в каструлю з товстим дном або в сотейник.
Обдайте томати окропом, очистіть їх від шкірки. Потім натріть їх на тертці і протріть через сито, щоб позбутися від насіння. Перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте дрібними шматочками.
У сковороду, в якій смажився шпик, викладіть попередньо очищений і нарізаний ріпчаста цибуля. Пасеруйте його, щоб вона стала прозорою. Потім додайте до цибулі томати і перець, тушкуйте п'ять хвилин.
Очистіть картопля і наріжте його на кубики або часточки. Вимийте їх і відправте в сотейник. Потім додайте холодну воду, доведіть до кипіння, викладіть зажарку і тушкуйте сорок хвилин під закритою кришкою.
На сухій сковороді обсмажте муку до золотистого кольору. Потім додайте її в гуляш, сіль і poperčite, додайте інші спеції і перемішайте. Подавайте до столу.